Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Handelsvolumes op Euronext in maart gestegen

Handelsvolumes op Euronext in maart gestegen

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in maart op maandbasis met bijna 11 procent gestegen, terwijl op jaarbasis sprake was van een enorme daling. Dit maakte de Europese beursuitbater donderdag nabeurs bekend.

In maart stegen de volumes op de cash market met 10,6 procent op maandbasis. Op jaarbasis ging het echter om een daling van 39,0 procent. De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde lag op 10,2 miljard euro, wat 3,7 procent meer was dan in februari, maar bijna 40 procent minder dan in maart 2020.

Vorig jaar maart doken de beurzen omlaag als gevolg van de coronacrisis. Dit zorgde voor veel transacties.

Er werden in maart dit jaar 18 procent meer aandelenderivaten verhandeld dan in februari. Op jaarbasis was er sprake van een daling van bijna 29 procent.

Op de valutamarkt van Euronext FX waren de volumes in maart iets meer dan 40 procent lager dan een jaar eerder. Ten opzichte van februari ging het om een stijging van 11,2 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare