Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Berenberg ziet Fastned versnellen

Beursblik: Berenberg ziet Fastned versnellen
Beeld: Fastned

(ABM FN-Dow Jones) Fastned zal met een update over het eerste kwartaal een versnelling van de omzetgroei laten zien en meer informatie zal geven over de groeiplannen voor de korte termijn. Dit verwacht analist Jan Richard van Berenberg.

Richard verwacht een omzetgroei van 24 procent op jaarbasis, dankzij een toename van het aantal laadstations in combinatie met een toenemend aantal elektrische auto's op de weg.

De verwachte omzetgroei tot 2,1 miljoen euro zou een nieuw recordkwartaal opleveren, na de 1,9 miljoen euro in het voorgaande kwartaal. Het verkochte volume stijgt naar verwachting van Berenberg ook met 24 procent, vergeleken met een jaar eerder, tot 3,9 Gigawattuur.

Berenberg ziet de kwartaalomzet en de hoeveelheid verkochte stroom in de komende kwartalen verder toenemen tot circa 4,5 miljoen euro en 8 Gigawattuur in het vierde kwartaal van dit jaar.

Daarmee zou Fastned het opnieuw beter doen dan de rest van de Nederlandse markt voor elektrische auto's. Het thuisland is goed voor 86 procent van de verkopen in 2021, verwacht Berenberg.

Fastned publiceert de kwartaalupdate op 13 april. De jaarcijfers werden op 31 maart gepubliceerd. 

Berenberg heeft een koersdoel van 91,00 euro met een koopadvies op Fastned. Donderdagmiddag handelde het aandeel 2,3 procent hoger op 62,50 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. Knarf 8 april 2021 14:17
  Ik koop ze vandaag voor 62,50. Als Berenberg dan nu met mij een overeenkomst afsluit om de aandelen over zeg drie tot zes maanden af te nemen voor 75 euro hebben we win win.
  Ik wat ekkies in de pocket en Berenberg mag ze kopen voor 75 terwijl hun afgegeven koersdoel 91 euro is. Wie doet me wat?
 2. forum rang 6 rene66 8 april 2021 16:39
  quote:

  Rowi62 schreef op 8 april 2021 15:22:

  Doet de toezichthouder hier niets tegen? Op reddit mag je geen te zwaar geshort aandeel promoten maar Berenberg promoot een aandeel met een omzet van 6 miljoen en een market cap van bijna een miljard? Hoeveel groei nemen ze dan per jaar? 500% ???
  De AFM kijkt altijd de andere kant uit. Het is geen rocket science om tot de conclusie te komen dat de rol van Berenberg zeer verdacht is. Een echte toezichthouder zou Berenberg uitnodigen voor een goed gesprek een aangeven dat marktmanipulatie, want zo zou je dit toch wel kunnen zien, niet toegestaan is in Nederland.
 3. TA=verlies 8 april 2021 17:52
  quote:

  Rowi62 schreef op 8 april 2021 15:22:

  Doet de toezichthouder hier niets tegen? Op reddit mag je geen te zwaar geshort aandeel promoten maar Berenberg promoot een aandeel met een omzet van 6 miljoen en een market cap van bijna een miljard? Hoeveel groei nemen ze dan per jaar? 500% ???
  Als je erover nadenkt is het waanzin idd. Maar er zijn zoveel instappers die de cijfers niet eens bekijken, alleen lezen ze bv. Dit artikel.
  Het geld klotst overal tegen de plinten omhoog.
  Uiteraard komt er nog een periode van correctie, dan zullen deze over gewardeerde aandelen flink straf krijgen lijkt me... Tot die tijd is het dansen op de rand van de vulkaan.
  De post hierboven bevestigd mooi mijn verhaal!
 4. Guppie100 8 april 2021 20:12
  Inderdaad er nemen steeds meer el.auto's toe, maar wie wil in de wachtrij staan als je wil tanken en de palen zijn bezet, simpele rekensom steeds meer benzine auto's verwijderen en daarvoor in plaats komen electrische auto's dus meer auto's meer laadpalen en zo snel tanken als benzine tankstations zijn er nog steeds niet.Simpele rekensom.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links