Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

EMA: voordelen coronavaccin AstraZeneca groter dan risico's

EMA: voordelen coronavaccin AstraZeneca groter dan risico's
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De voordelen die het coronavaccin van AstraZeneca biedt zijn groter dan de risico's. Dit meldde de European Medicines Agency woensdagmiddag.

Verschillende landen stopten met het toedienen van het vaccin nadat er vrees was dat de prik risico's met zich meebracht voor bloedstollingsproblemen.

De toezichthouder liet woensdag weten een mogelijk verband te hebben gevonden tussen enkele zeer zeldzame gevallen van bloedstollingsproblemen, in combinatie met lage niveaus van bloedplaatjes, binnen twee weken na toediening van het vaccin. De gevallen betroffen meestal vrouwen jonger dan zestig jaar. Dit dient voortaan ook als "zeer zeldzame bijwerking" te worden vermeld door de fabrikant.

"De gerapporteerde combinatie van bloedstolsels en laag niveau van bloedplaatjes is zeer zeldzaam en de algemene voordelen van het vaccin bij het voorkomen van COVID-19 wegen zwaarder dan de risico's van bijwerkingen", aldus de toezichthouder woensdag.

Indien mensen na het vaccineren klachten hebben, dienen zij zich direct te melden bij een arts of ziekenhuis.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. Doordenker 7 april 2021 16:48
  De EMA keurt z'n eigen vlees niet en nu weer volle kracht vooruit met vaccineren !!
  Zoals in de afgelopen week al ook door Nederlandse medisch specialisten is aangevoerd is een trombose aandoening na een vliegreis vele en vele malen groter.
  Stop jojoing Hugo en kom op met die vaccins anders komen wij er nooit vanaf.
  Dus liever vandaag dan morgen, omdat er teveel dwarsliggers zijn in dit overvolle landje die zich niet aan de corona regels willen houden.
  Bovendien als we zo graag een terrasje willen pikken of aan de bar willen hangen, begin dan bij jezelf en houd je aan de regels zolang dat nodig wordt geacht. Pas dan help je de horeca en de rest van de ondernemers om weer snel open te gaan.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AstraZeneca Plc 84,120 09 apr
+0,320
+0,38%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare