Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Streep door verkoop Hongaarse tak Aegon aan VIG

Streep door verkoop Hongaarse tak Aegon aan VIG

(ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft maandag nul op het rekest gekregen van een Hongaarse rechtbank in zijn beroep tegen de door Boedapest geblokkeerde verkoop van Aegon's Hongaarse divisie aan Vienna Insurance Group. Dit maakte Aegon dinsdag bekend.

Aegon en VIG zeggen de uitkomst te betreuren en zullen binnen 30 dagen in beroep gaan bij het Hongaarse Hooggerechtshof. 

Ook zei VIG in gesprek te blijven met het Hongaarse ministerie van Financiën om te kijken of er alsnog groen licht kan komen voor de beoogde deal.

Aegon bereikte vorig jaar november een akkoord met VIG over de verkoop van zijn verzekerings-, pensioen- en vermogensbeheer activiteiten in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije voor 830 miljoen euro. 

Nederlandse diplomaten haalden volgens Bloomberg destijds verhaal bij de Hongaarse overheid in een poging de desinvestering er alsnog door te krijgen. De Nederlandse en Hongaarse autoriteiten wilden niet reageren op de kwestie en ook Aegon en Vienna Insurance hielden zich stil. 

Bloomberg meldde eerder dit jaar op basis van bronnen dat er al andere geïnteresseerden zijn om de Hongaarse divisie van Aegon over te nemen, waaronder de Hongaarse verzekeraar Cig Pannonia, mocht de deal met Vienna Insurance afketsen. 

Circa een kwart van Cig is in handen van Opus Global, een holdingbedrijf van Lorinc Meszaros, één van de zakenpartners van de Hongaarse premier Viktor Orban.

De Europese Commissie heeft overigens wel groen licht gegeven voor de verkoop aan VIG.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 65% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

4,534 25 okt
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links