Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Boskalis

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Boskalis

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor het aandeel Boskalis verhoogd van 24,00 naar 28,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de zakenbank, nadat deze enkele dagen meeliep met een digitale roadshow van de maritiem dienstverlener.

Daaruit bleek dat de deblokkade van het Suezkanaal weliswaar zeer veel mooie aandacht in de media opleverde voor Boskalis, maar dat de operatie met de tanker slechts goed is voor een klein deel van de omzet van het bedrijf.

Berenberg ziet signalen voor een verbeterde outlook voor zowel de baggerdivisie als de tak voor energiewinning op zee. Die twee divisies gelden als belangrijke steunpilaren voor de resultaatvorming van het bedrijf.

Het aandeel is sinds half december met 40 procent gestegen en de analisten van de bank sluiten daarmee niet uit dat veel optimisme al in de koers is verwerkt.  

Recent zijn grote nieuwe contracten de markt in gekomen, terwijl de stijging van de olieprijs er volgens het management van Boskalis toe kan leiden dat er meer olie- gasprojecten op zee van de grond komen.

Berenberg onderschrijft de betere outlook, maar waarschuwt wel dat het herstel vermoedelijk pas op middellange termijn plaatsvindt.

Berenberg ziet wel nieuwe kansen in het verschiet, zoals een Deens kunstmatig eiland wat een baggercontract van 1,5 miljard euro kan opleveren.

Het aandeel Boskalis sloot donderdag op een groen Damrak 1,1 procent hoger op 27,68 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Mr.Windows 6 april 2021 13:46
  Boskalis heeft met deze klus (die volgens mij niet heel ingewikkeld was maar ik ben een leek op technisch vlak) zich wel in de wereld gezet die "eventjes" de wereldhandel weer op gang bracht. Dus bij rederijen zal de naam van Boskalis/Smit op de top 3 staan bij calamiteiten.
  Even ter achtergrond: Smit Salvage zit op 4 plekken in de wereld (Rotterdam/Houston/Singapore en Kaapstad) en kijkt dmv 24/7 of er schepen in problemen komen/weer via AI dus volledig 2021!
  Daarnaast de CEO Peter Berdowski is communicatief perfect en relaxed in de internationale media.

  Kortom top bedrijf rechtstreeks of via HAL.
  En het koersdoel is wel minimaal want het zit er nou al tegenaan te schurken.

  Ik zit er via HAL in
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Boskalis Westminster Koninklijke 28,220 11 jun
-0,140
-0,49%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links