Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: groter belang Prosus in Delivery Hero mogelijk startschot desinvesteringen

Beursblik: groter belang Prosus in Delivery Hero mogelijk startschot desinvesteringen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft mogelijk de markt verrast door fors te investeren in aandelen Delivery Hero, terwijl juist eerder desinvesteringen waren verwacht door de investeerder. Dat stelde Bank of America donderdag in een rapport.

Het in Amsterdam genoteerde Prosus verhoogde het belang in Delivery Hero naar krap 25 procent. Dat is goed voor 5 procent van de marktkapitalisatie van Prosus.

Deze additionele aankoop kan het desinvesteringsproces juist op gang brengen, denkt Bank of America, omdat de kaspositie hierdoor tot nul daalt.

Dit betekent dat het bedrijf geld moet lenen of andere bezittingen verkopen. Een lockup op het zeer grote belang in de Chinese internetgigant Tencent verliep in maart van dit jaar.

Zo'n desinvestering zou vervolgens weer ruimte bieden om meer eigen aandelen in te kopen.  

Bij de extra miljarden die in Delivery Hero worden gestoken, speelt mogelijk ook een rol dat Prosus naast deals met Just Eat en eBay greep, denkt de Amerikaanse bank, terwijl Delivery Hero een snelgroeiende speler is met meer dan de helft van zijn activiteiten in opkomende markten. Daarbij kan Prosus gaan voor een consolidatie in de sector, met zijn belangen in Swiggy en Ifood van 40 en 62 procent, aldus de analisten.

Bank of America heeft een koopadvies en een koersdoel van 160,00 euro voor Prosus. Het aandeel noteerde donderdag 5,9 procent hoger op 100,42 euro. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DELIVERY HERO SE NA O.N.
PROSUS 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Squeezer 1 april 2021 15:23
  quote:

  Chessplayer1992 schreef op 1 april 2021 15:01:


  Interessant nieuws. Ik vind het wel onbegrijpelijk dat IEX net een koersdoel bij Deliveroo heeft afgegeven. Als een bedrijf zo duidelijk rechten van medewerkers schendt, dan is bij iedere theoretische prijs het een slechte belegging.


  Nee waarom? Ik zit er in voor het geld, dat de medewerkers de rechten schendt is technisch niet mijn probleem dus waarom zou ik er niet investeren?
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 117,650
  -2,04% -2,450
 2. PROSUS 24 sep
  70,210
  -0,81% -0,570

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links