Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Thijssen: herstel kan langer duren dan iedereen denkt

Thijssen: herstel kan langer duren dan iedereen denkt

DEN HAAG (ANP) - Het economisch herstel uit de coronacrisis kan veel meer tijd gaan kosten dan iedereen nu denkt. Daarvoor waarschuwt voorzitter Ingrid Thijssen van ondernemersorganisatie VNO-NCW.

"We moeten ons realiseren dat de economische crisis niet over is wanneer we gevaccineerd zijn en de horeca zijn deuren weer mag openen", heeft ze gezegd in een interview met BNR Nieuwsradio. Volgens Thijssen moet er serieus rekening mee worden gehouden dat de economie pas in 2024 weer op het niveau van voor de crisis is.

De VNO-NCW-voorzitter benadrukt dat we het afgelopen jaar bij corona keer op keer achter de feiten aanliepen. "Alles duurt langer dan gedacht. Elke keer doemen nieuwe beren op de weg op". Dan gaat het bijvoorbeeld om vaccintekorten, maar ook om nieuwe coronavarianten. "De wereldwijde economische situatie, en daarmee die van Nederland, is daardoor veel onzekerder dan we vaak denken."

Onder de motorkap

Thijssen vreest dat het aantal faillissementen in Nederland dit jaar flink zal oplopen. In het interview wijst ze verder op andere problemen "onder de motorkap" van de economie, zoals de schuldenberg van tientallen miljarden euro's, de uitgeputte vermogens en achterblijvende investeringen.

VNO-NCW pleit samen met MKB-Nederland voor een groot herstelplan voor de komende jaren. Dan gaat het er niet alleen om de steunpakketten nog een halfjaartje door te trekken, geeft Thijssen aan. Ze wil ook dat er hulp komt voor ondernemers bij het afbouwen van schulden en opbouwen van eigen vermogen. Daarnaast zouden nieuwe investeringen aangejaagd moeten worden en zouden de lastenverzwaringen uit de verkiezingsprogramma’s van diverse partijen in de ijskast moeten worden gezet.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 31 maart 2021 16:32
    Nederland moet in de pas lopen met zijn EU partners. Doen we dat niet dan is het voordeel van de pandemie - herverdeling van arbeid over Europa - voor de zoveelste keer tot mislukken gedoemd. Als wij met moeite een 'financiële restauratie' tot stand kunnen brengen, hoe denken we dan dat Frankrijk en zwakkeren dan zij dit voor elkaar gaan krijgen?
    De multinationals zullen anders als waanzinnigen marktaandeel gaan kopen. Dag MKB of New Kids on the block.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links