Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Shell enige eigenaar windpark voor kust Egmond na deal Vattenfall

Shell enige eigenaar windpark voor kust Egmond na deal Vattenfall

DEN HAAG (ANP) - Olie- en gasbedrijf Shell is de enige eigenaar geworden van het windmolenpark Egmond aan Zee, voor de kust van Noord-Holland. Het bedrijf was al voor de helft eigenaar, de andere helft was van de Zweedse energieleverancier Vattenfall. Hoeveel Shell voor het deel van Vattenfall heeft betaald is niet bekendgemaakt.

Shell laat weten door de overname van het windpark ervaring op te kunnen doen met het laten draaien van zo'n park "in een dynamische energiemarkt". Het olie- en gasconcern heeft eerder al aangegeven, behalve deels te willen vergroenen, ook meer in te willen zetten op de handel in energie.

Het windpark Egmond aan Zee was het eerste in Nederland met een capaciteit van meer dan 100 megawatt. Het bestaat uit 36 windturbines die gezamenlijk genoeg stroom opwekken voor meer dan 100.000 huishoudens.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. barondehuile 29 maart 2021 21:35
  quote:

  bambricks schreef op 29 maart 2021 20:36:


  dit is voor de Bühne, Huidige parken zijn 1000 Megawatt of meer.
  Dit is een oud park van 100 MW. Dat zijn 8 molens die ze op Borsele 3 plaatsen.


  Nou Bambricks, je kletst maar wat raak, in feite ben u heel erg slecht op de hoogte. 100 MW voor een wind centrale is best wel redelijk. Zo oud is het ook weer niet en ja, inderdaad, er worden grotere molens gebouwd, maar naar nu blijkt zelfs te groot en die moeten dus extra verstevigd worden (sommige experts zeggen zelfs dat ze gevaarlijk zijn). De grootste normale (gas/kolen) centrales in NL zijn maar net boven de 1000 MW. Bijv. Amer met twee centrales is totaal slechts 1200 MW, Claus-C 1250 MW; Borsele (kern) ongeveer 450 MW. De grootste kolengestookte centrale in NL is Eemshaven met ruim 1500 MW. Wind kan hier echt nog niet aan tippen. Ik denk zelf dat 100 MW voor Shell een heel erg mooi begin is. In de achtergrond is men tevens bezig met gas (cogen met ca 1000 MW per centrale). Deze wind centrale is echt geen kleintje en een leuk begin voor Shell om te oefenen op basis van de nieuwe strategie.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A 16,710 11 jun
+0,134
+0,81%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links