Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX sluit net onder grens 700 punten

AEX sluit net onder grens 700 punten

AMSTERDAM (ANP) - De hoofdindex op de Amsterdamse beurs is maandag net onder de 700-puntengrens gesloten. De AEX-index doorbrak die grens gedurende de handelsdag wel even, voor het eerst sinds 2000, maar zakte er al vrij snel weer onder. Ten opzichte van vrijdag was er wel een kleine winst. Ook andere Europese beurzen eindigden overwegend in het groen.

De Zwitserse bank Credit Suisse maakte in Zürich een koersval van ruim 14 procent. De bank waarschuwde voor een fors verlies door financiële problemen bij een groot Amerikaans hedgefonds. Dat fonds voldeed niet aan de oproep om het onderpand aan te vullen om risico's af te dekken, waarop Credit Suisse zijn posities in dat fonds verliet. Volgens persbureau Reuters gaat het om hedgefonds Archegos Capital Management.

De AEX stond sinds de internetzeepbel uit 2000 niet meer zo hoog en nadert ook het absolute record. Uiteindelijk werd er op Beursplein 5 een plus van 0,2 procent genoteerd op 697,94 punten. Beleggers namen het goede gevoel van vrijdag mee, maar deden het wel aanmerkelijk rustiger aan. De MidKap steeg 0,1 procent tot 1017,22 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen elk 0,5 procent, die in Londen daalde 0,1 procent.

Unilever

Wasmiddelen- en voedselfabrikant Unilever was de koploper in de AEX-index met een pus van 1,6 procent. Consumenten kozen afgelopen jaar vaker voor A-merken in de supermarkt. Betalingsdienstverlener Adyen sloot de rij met een min van 1,7 procent. Luchtvaartconcern Air France-KLM steeg 0,4 procent in de MidKap. De Franse regering zou plannen voor een nieuwe kapitaalinjectie voor Air France bijna klaar hebben. Ook wil de Franse luchtvaartmaatschappij een nieuw offer van het personeel in de vorm van minder verlofdagen en het schrappen van bepaalde vergoedingen. PostNL was de koploper bij de middelgrote bedrijven en steeg 3,6 procent.

De olieprijzen bewogen nauwelijks op het nieuws dat containerschip Ever Given weer vlot is getrokken en de route door het Suezkanaal weer opengaat. De afgelopen dagen zorgde de verstopping van de belangrijke vaarroute nog voor oplopende olieprijzen. Een vat Brent-olie werd een fractie goedkoper op 64,56 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met 0,4 procent tot 61,23 dollar.

De euro was 1,1779 dollar waard, tegenover 1,1797 dollar op vrijdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:35 Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 17:48 Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 maart 2021 20:04
    De AEX verder up na sluiting Amsterdam(nu +0,65%), Wallstreet achterna, onze mini-beurs zal altijd volgen, nieuwe records, all time highs, hogere waardringen, oppompen tot in de hemel.

    In mijn ogen gaat het nu lachwekkend aandoen, de aandelen beurs staat los van de economie, het een heeft niets meer te maken met het andere, ze negeren elkaar volkomen.

    Is dat goed? ja.
    Is het geloofwaardig? nee.
    Is het gevaarlijk? nee.
    Is het symbolisch? ja

    Dinsdag en woensdag kunnen het eerste kwartaal 2021 naar absolute hoogtepunten brengen, de excell sheets zullen niet liegen: maximale rendementen tot wel 15% in een kwartaaltje, hedgeclubs kunnen naar de +25% gewoon omdat ze het "goed doen"

    Gratis geld bestaat!
  2. forum rang 10 bp5ah 29 maart 2021 23:02
    quote:

    drooglegging schreef op 29 maart 2021 20:04:

    In mijn ogen gaat het nu lachwekkend aandoen, de aandelen beurs staat los van de economie, het een heeft niets meer te maken met het andere, ze negeren elkaar volkomen.
    Zou ik je aanraden eens goed naar de individuele aandelen te kijken drooglegging, en beperk je maar tot de Aex, zelfs daar staan NU nog koopjes op.

    De stand van de Index daar moet je je niet scheel op staren, die stijging wordt grotendeels gedragen door de techaandelen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links