Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

FNV: moeilijk om gezond pensioen te halen in wasserij

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. IkWilVanIEXAf 27 maart 2021 14:23
  U maakt een oneerlijke vergelijking. We leven nu en niet 100 jaar geleden. Het gaat om de pensioenleeftijd en het verschil in levensverwachting tussen hoger en lager opgeleid Nederland.
  Er wordt een beroepsgroep aangeduid maar het geld in feite voor iedereen die voor zijn/haar twintigste is begonnen met werken. Kijk hier even naar: www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/50/hoger... Omdat hoger opgeleid ook inhoud dat er op latere leeftijd is begonnen met werken zit daar een verschil tussen van meer dan 10 jaar. En als klapper stopt hoger opgeleid Nederland ook nog eens eerder met werken dan lager opgeleid Nederland. Dan praat je gemiddeld zomaar over 10 jaar korter werken en 19 jaar langer genieten, dus een verschil van 29 jaar. Dat feestje is al behoorlijk extreem ten koste van lager opgeleid Nederland. En hoe langer dit feestje duurt hoe meer lager opgeleide mensen door hebben dat ze genaaid worden. Temeer omdat het "pensioenakkoord" na al die jaren nog steeds niet uit onderhandeld is en er pas na 2024 onderhandeld gaat worden wat een zwaar beroep precies is. In feite wordt lager opgeleid Nederland zoet gehouden met loze beloften. En die drie jaar waar in het pensioenakkoord over wordt geschreven is niet meer dan een fooi tov de voorsprong van 29 jaar die hoger opgeleid Nederland nu al heeft. Vind je het raar dat er iets broeit.
 2. IkWilVanIEXAf 27 maart 2021 17:41
  Mijn stelling is met meer dan alleen aannames en onderbuikgevoelens te onderbouwen. Dat weet u zelf ook wel. Uw stelling: dat alleen handarbeiders die buiten zwaar werk doen voor een vorm van vroegpensioen in aanmerking mogen komen doet onrecht aan fabrieksarbeider die binnen werkt en ook zwaar werk doet. Om over de mensen in de ploegendienst maar niet te schrijven want die hebben een verstoord dag-nacht ritme en dat is per definitie niet gezond. Ik neem aan u dit niet zo bedoeld heeft.

  Het CBS maakt trouwens met de berekening van het aantal gezonde jaren na de AOW leeftijd geen onderscheid tussen het soort werk. Dat kan ook niet want pas na 2024 wordt er een BEGIN gemaakt met de onderhandelingen over de definitie wat onder zwaar werk wordt verstaan. Dus dat kan nog decennia duren. De rode draad waarom het huidige pensioenstelsel zo onrechtvaardig uitpakt voor lager opgeleid Nederland heeft alleen de opleiding en het aantal gewerkte jaren als variabelen. Hoger opgeleid Nederland heeft er een groot financieel belang bij om aanpassingen die recht doet aan lager opgeleid Nederland zo lang mogelijk te traineren en doet dat dus ook. Ik kan er niets anders van maken.
 3. IkWilVanIEXAf 28 maart 2021 11:50
  Bedankt voor uw reactie. De AOW is wel iets wonderlijks. De premie wordt inkomensafhankelijk geheven maar de uitkering is een ander verhaal. De enige norm om voor een volledig AOW uitkering in aanmerking te komen is dat u van uw 15e tot de ingangsdatum van de AOW in Nederland heeft gewoond of gewerkt. Dit kunt u vinden op deze website www.wijzeringeldzaken.nl/regel-je-pen...

  Een hoger salaris, zoals ploegendienst werknemer verdienen, betekend alleen maar dat er meer aan sociale premies betaald moet worden en meer niet. Dat geld natuurlijk ook voor hoger opgeleid Nederland met de kanttekening dat het aantal gewerkte jaren minder is.

  U kunt het zich misschien niet voorstellen, maar er zijn mensen met een AOW uitkering die geen enkele dag hebben gewerkt. Die kennen maar 4 woorden: uitkering, subsidie, toeslag en vrijstelling. De hoogte en de ingangsdatum van de AOW is precies hetzelfde als van iemand die wel aaneengesloten vanaf zijn/haar 15e tot de AOW gerechtigde leeftijd heeft gewerkt.
 4. IkWilVanIEXAf 29 maart 2021 14:59
  Exuus, stoffer ik had uw antwoordt niet goed gelezen, maar uit mijn bovenstaand schrijven ziet u al dat inkomen niets te maken heeft met AOW leeftijd. Zwaar beroep, ploegendienst, hoger opgeleid maakt voor de AOW leeftijd niets uit.

  Maar laag opgeleid Nederland wordt sinds 2015 toen de partnertoeslag werd afgeschaft nog een keertje extra benadeeld. Want daar komt het nog veel voor dat de partner niet werkt. Er wordt eerst individueel gekeken met bijbehorende alleenstaanden uitkering tot allebei de partners AOW gerechtigd zijn en dan wordt het een lagere gehuwden aow. Daar komt nog bij dat AOW en pensioen niet gelijktijdig ingaat. Het is niet 1 dingetje, maar een optelsom van overheidsmaatregelen. En dat allemaal om hoger opgeleid Nederland van een uitkering te voorzien.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links