Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis en Eurocommercial Properties stijgen op groen Damrak

Boskalis en Eurocommercial Properties stijgen op groen Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Boskalis werd vrijdag hoger gezet op de Amsterdamse beurs. Beleggers lijken erop te vertrouwen dat de maritiem dienstverlener, die via dochteronderneming Smit Salvage betrokken is bij de berging van het schip dat het Suezkanaal blokkeert, de klus zal klaren. Daarnaast vielen de resultaten van vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties in goede aarde.

Boskalis won 3,6 procent bij de middelgrote bedrijven. Alle ogen zijn gericht op de pogingen van het bedrijf om het Suezkanaal weer vrij te krijgen. Het kanaal is de belangrijkste vaarroute voor schepen tussen Azië en Europa en is goed voor ongeveer 12 procent van de wereldhandel. De handelsroute is sinds dinsdag afgesloten door het vastlopen van de 400 meter lange en 224.000 ton wegende Ever Given. Het is nog onduidelijk hoe lang het zal duren om de blokkade van de belangrijke waterweg te verhelpen.

Eurocommercial Properties, met veel winkelvastgoed, zag zich in de afgelopen verslagperiode genoodzaakt huurders wat ademruimte te geven als gevolg van de coronacrisis en moest ook hogere provisies nemen voor leningen die mogelijk niet worden terugbetaald. De resultaten stonden daardoor in de afgelopen achttien maanden onder druk. Het bedrijf keert echter wel dividend uit en werd door beleggers beloond met een koerswinst van ruim 5 procent.

AEX-index

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1 procent hoger op 691,82 punten. De MidKap klom 1,4 procent tot 1014,76 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 0,9 procent. Londen won 0,7 procent na een stijging van de Britse winkelverkopen in februari.

Alle 25 AEX-bedrijven stonden in het groen. Staalmaker ArcelorMittal, verlichtingsbedrijf Signify en betaalbedrijf Adyen gingen aan kop met winsten van ruim 2 procent. Verzekeraar Aegon, techinvesteerder Prosus en olie- en gasproducent Shell volgden met plussen van rond 1,7 procent. Ook bij de middelgrote bedrijven waren geen dalers te bekennen.

Beter Bed

Beter Bed klom 3,6 procent na een handelsupdate. De beddenverkoper wist het omzetverlies door de verplichte winkelsluitingen in het eerste kwartaal deels te compenseren met sterke onlineverkopen. Dankzij het winkelen op afspraak zijn de orders in de winkels volgens het bedrijf inmiddels weer op het niveau van voor de coronacrisis.

De euro was 1,1779 dollar waard, tegenover 1,1764 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,3 procent tot 59,91 dollar. Brentolie kostte 2 procent meer op 63,17 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 maart 2021 10:31

    Leids biotechbedrijf Pharming verkoopt meer door opleving corona
    Pharming (10:12)
    1,086 +0,035 (+3,28%)
    LEIDEN (ANP) - Het Leidse biotechbedrijf Pharming heeft tijdens de opleving van het coronavirus in de Verenigde Staten meer van zijn belangrijkste geneesmiddel verkocht
    Met Ruconest heeft de Nederlandse onderneming mogelijk ook zelf een middel in handen tegen de effecten van Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaaktontstekingsremmer helpt tegen ernstige longontstekingen bij coronapatiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen..
  2. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 26 maart 2021 11:11
    quote:

    suer schreef op 26 maart 2021 10:32:

    Leids biotechbedrijf Pharming verkoopt meer door opleving corona
    Het is misschien wel zo netjes er even bij te vermelden dat dit bericht inmiddels 22 dagen oud is. Kortom, dat voegt momenteel niets meer toe.

    Dat dit gokaandeeltje vandaag profiteert van het goede sentiment is natuurlijk wel mooi meegenomen voor diegenen die er in zitten (ik niet).

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-040321-116/Leid...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links