Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Frankrijk en EU akkoord over voorwaarden steun aan Air France'

'Frankrijk en EU akkoord over voorwaarden steun aan Air France'

PARIJS (ANP) - De Franse regering en de Europese Commissie hebben een akkoord bereikt over de voorwaarden voor verdere staatssteun aan Air France. Dat meldt althans zakenkrant Les Echos op basis van ingewijden. De concessies die de Franse zustermaatschappij van KLM moet doen voor een kapitaalinjectie uit Parijs zouden daarbij meevallen.

Er wordt al lange tijd gepraat over verdere steun aan Air France-KLM, dat eerder van de Franse en Nederlandse overheid al financiële hulp ter waarde van 10,4 miljard euro heeft gekregen om de coronacrisis te overleven. Nu zou vooral een kapitaalinjectie nodig zijn, zodat de schulden niet verder oplopen.

Voor staatssteun is ontheffing vanuit de Europese Commissie nodig. Aanvankelijk werd gevreesd dat Brussel zou eisen dat Air France een flink deel van zijn slots, oftewel start- en landingsrechten, op Parijse luchthavens zou moeten opgeven. Dit stuitte op hevig verzet vanuit Frankrijk. Zo waarschuwde de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire dat Air France na het opgeven van die rechten amper zou kunnen concurreren met prijsvechters.

Volgens Les Echos zijn Franse onderhandelaars erin geslaagd de eisen van de Europese Commissie enigszins af te zwakken. Zo zou het aantal slots dat Air France van de hand moet doen meevallen. Precieze details van het akkoord zijn nog niet bekend, zo schrijft de krant.

Ook tussen de Nederlandse regering en de Europese Commissie lopen gesprekken over de voorwaarden voor extra overheidssteun aan KLM. Die hebben nog geen akkoord opgeleverd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Knife Catcher 25 maart 2021 21:22
  Er wordt alles aan gedaan om het een mooie deal voor AF te laten lijken. Verder - als het om de hoogte van een emissie gaat, dan minimaal en niet meer dan het verlies voor het lopende jaar lijkt me (niet op laten lopen van de schulden). Hooguit een emissie van een paar miljard dus, niet de huidige schulden aflossen.
  Kijk niet raar als er morgen (met wat steunaankopen) een hogere koers uit de bus rolt.
 2. forum rang 6 beleggertje2020 26 maart 2021 01:50
  quote:

  Kaviaar schreef op 25 maart 2021 23:09:


  De lange arm van Frankrijk binnen de EU blijkt maar weer duidelijk. Helaas krijgen ze het elke keer voor elkaar binnen de EU. Erg jammer.

  De voorwaarden zijn niet duidelijk ! Kan m.i ook in de vorm van een zeer stevige aandelen-emissie plaatsvinden waarbij de staat een belang inkoopt tegen bijv een koers van 1 Euro .
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM 4,006 11:34
+0,022
+0,55%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links