Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amerikaans contract voor Friese koffiefabriek Douwe Egberts

JOURE (ANP) - Koffie- en theebedrijf JDE Peet's, moederbedrijf van Jacobs Douwe Egberts, heeft een langjarige overeenkomst gesloten met het Amerikaanse J.M. Smucker voor de levering van koffie. Dat betekent concreet dat de koffiefabriek in het Friese Joure vanaf volgend jaar fors meer koffie zal gaan produceren die wordt geserveerd in onder meer ziekenhuizen, universiteiten, hotels en conferentiecentra.

De productie van de zogeheten liquid koffie zal volgens JDE Peet's vanwege het contract met 60 procent worden opgevoerd. De koffie is bedoeld voor de Noord-Amerikaanse markt. De overeenkomst zal in Joure zorgen voor tien, mogelijk twintig extra banen.

Bij de koffie- en theefabriek in de Friese plaats werken momenteel zo'n 270 werknemers. Daarvan houden zich er 160 bezig met koffie. Naast liquid koffie wordt ook zogeheten instant koffie gemaakt.

JDE Peet's gaf geen informatie over de looptijd van het contract. Ook financiële details over de deal werden niet gemeld.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JDE PEET'S

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Alles kwijt 25 maart 2021 00:49
    In Amerika weten ze niet beter. In ziekenhuizen, garages, benzinepompen, huiskeukens, supermarkten, gevangenissen en Guantanamo bay - daarmee is 80% van de Amerikaanse bevolking afgedekt -, is de liquid van DE al heel lekker en een enorme vooruitgang t.o.v. de bocht die ze daar nu drinken.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JDE PEET'S 33,110 17:35
+0,440
+1,35%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare