Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Turkse miljoenenboete voor Unilever vanwege machtsmisbruik

Turkse miljoenenboete voor Unilever vanwege machtsmisbruik

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Unilever heeft in Turkije een boete gekregen van in totaal 480 miljoen Turkse lira, omgerekend zo'n 51 miljoen euro. Die straf werd opgelegd vanwege vermeende kartelpraktijken bij de verkoop van ijs.

Unilever heeft volgens de Turkse mededingingsautoriteit een dominante positie op de markt. Daarbij gaf het bedrijf illegale kortingen aan doorverkopers en dwong het ze een exclusiviteitsclausule te tekenen. Ook dat mag niet.

Unilever heeft zestig dagen om zijn contracten met de doorverkopers zoals winkels aan te passen, zodat ze wel aan de wet voldoen. De Brits-Nederlandse maker zegt het zeer belangrijk te vinden om aan alle lokale regels te voldoen en meent dat dit in Turkije ook zo is. De beslissing van de waakhond noemt het bedrijf dan ook teleurstellend. Unilever zegt alle mogelijke rechtsmiddelen in te zetten om de boete van tafel te krijgen.

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Portoscanner 22 maart 2021 18:02
    Ik zou bijna gaan denken dat Erdogan door 'the new world order' betaald krijgt om het land zo snel mogelijk economisch naar de klote te laten gaan. Maar goed, dan zou ik een complotdenker zijn en dat ben ik niet. Een meer voor de hand liggende conclusie is dat Erdogan gewoon niet kundig genoeg is om een land te leiden. Ook hij wordt omringd door vele specialisten maar gaat desondanks gewoon zijn eigen gang. Laten we Turkije woensdag maar laten winnen , dan hebben de Turken nog een beetje een reden om trots te zijn op hun land.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links