Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuwe EU-regels tegen belastingontwijking via digitale platforms

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 22 maart 2021 16:57
  quote:

  Rowi62 schreef op 22 maart 2021 16:20:


  Dit is niet voor crypto trading denk ik. Dat is ook geen winst. Beleggingen worden in box 3 met een fictief rendement belast als je ze opgeeft tenminste.
  Dat hangt er vanaf of er sprake is van "meer dan normaal vermogensbeheer". Het actief handelen kan leiden tot resultaat in box 1. Als jij bijvoorbeeld een algoritme hebt dat handelt valt dat onder resultaat uit zelf vervaardigd intellectueel eigendom -> Box 1 belast. Het actief handelen valt op den duur ook in box 1.

  Net zoals het zelf beheren van een beleggingspand (en het doen van onderhoud) in box 1 valt ipv box 3.
 2. [verwijderd] 22 maart 2021 16:57
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 22 maart 2021 15:26:


  Blijkbaar gaat dit ook voor Marktplaats.nl gelden.

  Gaat dit ook op voor particulieren.....???


  De vraag is dan of er sprake is van handel met een meer dan incidenteel karakter. Als jij dus je oude spullen op marktplaats verkoopt, dan drijf je geen onderneming omdat dit geen duurzaam karakter heeft. Dan is er ook geen sprake van heffing in Box 1.
 3. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 maart 2021 17:05
  quote:

  BBosman schreef op 22 maart 2021 16:57:


  [...]De vraag is dan of er sprake is van handel met een meer dan incidenteel karakter. Als jij dus je oude spullen op marktplaats verkoopt, dan drijf je geen onderneming omdat dit geen duurzaam karakter heeft. Dan is er ook geen sprake van heffing in Box 1.


  Ja, dat is wel duidelijk, maar ik vraag mij af of iedere transactie gemeld moet worden of dat er een bepaalde grens zal zijn.
 4. [verwijderd] 22 maart 2021 17:11
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 22 maart 2021 17:05:


  [...]

  Ja, dat is wel duidelijk, maar ik vraag mij af of iedere transactie gemeld moet worden of dat er een bepaalde grens zal zijn.
  Doubt so. Is ondoenlijk. Er dient namelijk identificatie plaats te vinden voordat iets gemeld kan worden aan de belastingdienst, daarvoor moet iets van een BSN of paspoortnummer bekend zijn. Denk niet dat dit het geval gaat zijn bij incidentele handel wat 90%+ van de mensen op een platform als marktplaats doet.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare