Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Huizenprijzen stijgen het sterkst in bijna 20 jaar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. ooievaar49 22 maart 2021 12:31
  Begin er eens mee om kleinere (huur)woningen te bouwen zodat ouderen die een grote woning hebben kunnen verhuizen. Dan komen die ruimere woningen op de markt. Starters willen toch niet klein wonen?? Ze willen toch het liefst een vrijstaande of ruime woning met veel slaapkamers, ruime tuin etc.. Vroeger, ja vroeger sliepen wij met meerdere kinderen op 1 slkamer maar dat kan vandaag de dag toch niet meer? Als we trouwden namen wij, toen was er ook al in de 70er jaren woningnood, genoegen met een kamer waar we ons opklapbed in hadden:):). Dus niet zeuren over woningnood want dat is van alle tijden.
 2. Henk Hobbybelegger 22 maart 2021 12:37
  quote:

  Flowermountain schreef op 22 maart 2021 09:06:

  [...]

  Nee want we verkopen liever groene energie aan buitenlandse investeerders d.m.v. windmolens van 250 meter hoog. Je zou in die gebieden ook een woonwijk kunnen bouwen, maarja dat is natuurlijk niet groen.
  Volledig off topic. Als iets de woningbouw niet in de weg zit dan is dat windenergie. Ik weet niet wat voor er woonwijken gebouwd worden in de Noordzee, de flevopolder, de wieringermeerpolder en noordoost Groningen. Daar zie ik namelijk de grote aantallen windturbines.
 3. Henk Hobbybelegger 22 maart 2021 12:42
  quote:

  Mr All in schreef op 22 maart 2021 07:18:

  Iets met vraag en aanbod.. veel vraag weinig aanbod ... zakt voorlopig niet..
  Juist, eerst te weinig bouwen en dan nog gratis geld door de lage hypotheekrente en het besef voor kantoormensen dat je ook wat verder van je werk kunt wonen. Zo krijg je wel een oververhitte woningmarkt.
 4. [verwijderd] 23 maart 2021 03:06
  Geen wonder dat de huizenprijzen stijgen. Hogere huren en hogere verkoopprijzen van huizen vormen een vicieuze cirkel. Huizen worden opgekocht, wat opgeknapt en dan weer verhuurd in de vrije sector voor hogere huurprijs. Deze hogere prijs wordt toch geslikt want men moet ergens wonen. En kopen is geen optie meer. Dan worden weer huizen opgekocht, deze zijn wat duurder omdat de huren ook zijn gestegen. Dus deze huizen worden ook opgeknapt en weer duurder verhuurd. En ga zo maar door. Geld bijlenen bij de bank is makkelijk als je toegang hebt. Een lucratieve zaak en dat weet zelfs een prins. Vorig jaar is 8 miljard aan woningen opgekocht door beleggers. De afgelopen twee jaar ook. En de huren stijgen ook al jaren. Wie beweert nou dat invloed van beleggers met hun miljarden nihil is?
  Okay, de lage rente jaagt nog een keer de huizenprijzen omhoog. Men vergelijkt ook steeds: het is voordeliger om duur te kopen dan te huren tegen torenhoge huren. Dus prijzen gaan nog een keertje omhoog. En de politiek is druk met Covid of zwarte piet.
  Wat is het nut om een overheid te hebben als die niet ingrijpt bij oververhitte woningmarkt, VVD of niet. Wonen is een primaire behoefte. Woningen zijn in Nederland om te wonen en niet om steeds de prijs of de huren omhoog op te jagen . Het op zijn beloop laten is net zo asociaal als mensen langzaam laten creperen. De hoge huren slaan een groot gat in netto inkomen en derhalve is koopkracht voor living omlaag gegaan , over rat race gesproken. Onrust zal er op den duur komen en welke politieke partij wil hier verantwoordelijk voor zijn?
  Men zou bijvoorbeeld huurinkomsten voor mensen of bedrijven met meer dan twee woningen in box 1 laten vallen. Het zijn toch ook inkomsten net zoals inkomsten uit arbeid?
  En de huren eindelijk aan banden leggen.

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.