Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Justitie VS onderzoekt Visa wegens concurrentievervalsing'

'Justitie VS onderzoekt Visa wegens concurrentievervalsing'

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een onderzoek geopend naar mogelijke concurrentievervalsing door creditcardconcern Visa. Openbaar aanklagers vermoeden dat het bedrijf het winkeliers extra moeilijk heeft gemaakt om betalingen per kaart via andere netwerken dan die van Visa te laten verlopen, melden persbureau Bloomberg en The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Volgens een in 2010 ingestelde wet moeten winkeliers in de Verenigde Staten de keuze hebben uit minstens twee betaalnetwerken waarmee transacties per kaart worden verwerkt. Het idee is dat ondernemers zo ook kunnen kiezen voor goedkopere netwerken dan die van de grote creditcardmaatschappijen. Die wet kwam er na jarenlange klachten van ondernemers dat ze onnodig duur uit waren met vergoedingen voor creditcardmaatschappijen, die vaak werden doorberekend aan de consument. Het nieuwe onderzoek van de Amerikaanse justitie zou zich nu meer richten op online-kaartbetalingen, alhoewel ook problemen in fysieke winkels worden bekeken.

Het ministerie van Justitie spande vorig jaar al een rechtszaak aan tegen Visa om de miljardenovername van betalingsverwerker Plaid tegen te houden. Die fusie, waarmee Visa volgens aanklagers een te gevaarlijke concurrent wilde opslokken, ging uiteindelijk niet door.

Aanklagers stelden in die rechtszaak dat Visa al 70 procent van alle digitale kaartbetalingen in de VS via netwerken van het bedrijf had lopen. Visa beschuldigde de autoriteiten ervan de definitie van de markt voor online-kaartbetalingen zo aan te passen dat de macht van het bedrijf extra groot leek.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ADYEN NV 1.902,600 17 jun
0,000
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links