Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Grandvision is EssilorLuxottica geen informatie schuldig

Grandvision is EssilorLuxottica geen informatie schuldig
Beeld: GrandVision

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision hoeft ook van het gerechtshof te Amsterdam geen extra informatie te verstrekken aan EssilorLuxottica over genomen maatregelen in verband met de coronacrisis. Dit bleek dinsdagavond.

Het hof bevestigde daarmee in hoger beroep de eerdere uitspraak van een rechtbank van Rotterdam in augustus vorig jaar, dat de brillengigant de administratie van GrandVision niet mag inzien. 

GrandVision is nog wel verwikkeld in een arbitragezaak met EssilorLuxottica, dat het Nederlandse bedrijf wil overnemen voor ruim 7 miljard euro. Het Frans-Italiaanse bedrijf maakt zich zorgen over de gevolgen van de coronacrisis voor de resultaten van GrandVision, dat grotendeels in handen is van het investeringsfonds HAL.

Sommige analisten denken dat EssilorLuxottica probeert de overnameprijs omlaag te krijgen.

GrandVision blijft de overname wel steunen. Deze zou voor 31 juli moeten zijn afgerond.

De Europese Commissie heeft de overname inmiddels voorwaardelijk goedgekeurd, mits een aantal winkels in België en Italië en de 142 EyeWish-ketens in Nederland worden verkocht.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare