Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Winkeliers hopen op snelle formatie: 'werk aan de winkel'

DEN HAAG (ANP) - De winkeliers hopen op een snelle formatie waarbij oog is voor de sector omdat er werk aan de winkel is. Dat zeggen brancheorganisaties Raad Nederlandse Detailhandel (RND) en INretail. Volgens de RND moet het consumentenvertrouwen snel worden verbeterd zodat klanten weer meer geld gaan uitgeven. Daarnaast moet de overheid de regie gaat nemen bij de transformatie van de binnensteden.

Het consumentenvertrouwen zou volgens directeur Eus Peters van de RND kunnen worden verbeterd door snel een "nationaal herstelplan" op te zetten, waar minister-president en VVD-lijsttrekker Mark Rutte eerder voor pleitte. "Dat zou consumenten zekerheid geven over hun eigen financiële situatie voor de komende jaren, waardoor ze weer geld gaan uitgeven", aldus Peters. Volgens ABN AMRO is vorig jaar door Nederlanders 37 miljard euro extra gespaard door de coronacrisis.

Peters zegt dat winkeliers mede doordat consumenten meer via internet winkelen op dit moment te veel oppervlak hebben. Die ruimte kan volgens hem ook gebruikt worden voor woningen. "We moeten met elkaar keuzes maken hoe Nederland ingericht moet worden en daarbij is centrale regie noodzakelijk."

INretail vindt het belangrijk dat er bij de formatie oog is voor de problemen in de sector. Door de coronacrisis is er "gigantische schade geleden en er moet overheidsbeleid komen zodat de sector kan herstellen en weer vitaal wordt", aldus een woordvoerder.

Volgens de branchevereniging zit er "enorme sociale waarde" in goed functionerende winkelgebieden. Winkels zijn meer dan een plek om spulletjes te kopen, vindt INretail. "Ze geven ook sfeer aan een centrum en het is een ontmoetingsruimte. Voor sommige ouderen is dat het enige sociale contact dat ze op een dag hebben."

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Krentenmenten 18 maart 2021 16:51
    quote:

    Kees1 schreef op 18 maart 2021 12:26:


    Rutte III en Rutte IV zal voor de winkeliers op dit punt geen enkel verschil maken. VVD en D66 zitten wat dit betreft op een lijn en ik zou niet weten waarom daar binnen Rutte IV anders over gedacht zal worden dan binnen Rutte III.
    Dat ze dan meer durven omdat men wederom vier jaar kunnen volmaken..... Over twee jaar heeft niemand in de politiek, die er toe doen, het nog over de Corona-slachtoffers zoals men er nu nog over spreekt ......
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links