Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verlies verzekeraar Athora door reorganisatiekosten en rente

AMSTELVEEN (ANP) - Verzekeraar Athora, de levensverzekeringen- en pensioenstak van het voormalige Vivat, heeft afgelopen jaar verlies geleden. Het bedrijf maakte eenmalige kosten vanwege een reorganisatie, maar had ook last van de lage rente. Zonder die kosten bleef de winst vrijwel gelijk aan die in 2019.

Athora kondigde afgelopen jaar aan zich vooral op de pensioenentak te gaan richten omdat de markt voor levensverzekeringen in Nederland krimpt. Dat lijkt te werken want de hoeveelheid vermogen onder beheer bij zijn merk Zwitserleven verdubbelde naar meer dan 1 miljard euro.

Ook wil het bedrijf sterk op de kosten letten. Die gingen afgelopen jaar al met 7 procent omlaag, maar dat moet in drie jaar tijd een kostenreductie van 30 procent worden. De verandering kost bij Athora wel banen, zo'n 400 tot 500 maakte het bedrijf in september bekend.

Daarbij sloot het gedwongen ontslagen niet uit, maar een deel van het banenverlies kan worden opgevangen door natuurlijk verloop en vacaturestops, geeft Athora aan. Precieze aantallen kan de verzekeraar nog niet geven, maar er wordt hard gewerkt om het personeel duidelijkheid te geven. Dat gaat vooralsnog veel sneller dan de drie jaar die Athora daar eerder voor uittrok.

De kosten voor de reorganisatie zorgden mede voor een nettoverlies van 57 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog 333 miljoen euro.

De verzekeraar kondigde vorig jaar ook aan de opties voor zijn vermogensbeheerder Actiam te bekijken. Die moet onafhankelijker worden en behalve Athora ook voor andere partijen gaan werken. Dat onderzoek is nog niet afgerond.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 29 feb NN Group legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NN Group

43,230 17:35
+0,040 +0,09%
Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links