Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Rentestap VS niet aan de orde, economie groeit met 6,5 procent'

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. Jopieklaploper 17 maart 2021 19:43
  Uit betrouwbare bron in de VS (hooggeplaatste VS economen) heb ik begrepen dat de 6,5% economische groeiraming die powell heeft uitgesproken voor 2021 nog een buitengewoon behoudende raming is. Hij heeft opzettelijk het laagste prognose scenario aangehouden om de verwachting niet te hoog te laten worden.

  Doch in zeer hooggeleerde kringen wordt een economische groeiprognose voor de VS aangehouden die tussen de 6,8 en 15,7% is

  We kunnen dus met 100% zekerheid aannemen dat de werkelijke realiseerbare economische groei voor de VS in 2021 rond de 11% zal gaan bedragen.

  Dit komt omdat nu eindelijk het MKB in de VS buitenspel is gezet en nu voor het eerst de overheid en de FED aan de knoppen zitten voor de economie. Dit bewijst onomstotelijk dat alleen de overheid en de wetenschappers echte economische groei en vooruitgang kunnen bewerkstelligen.

  De toekomst zal zijn mits we de overheid de kans geven om de economie te stimuleren en te beheren, een grote welvaart voor de hele wereld waarbij armoede over een aantal jaren (zeg vanaf 2030) alleen nog bestaat in de geschiedenisboeken.
 2. Jopieklaploper 17 maart 2021 19:47
  Als er over een paar jaar hopelijk geen lockdowns meer nodig zijn (ook in 2021 wordt de economische groei in de VS nog zeer getemperd door lockdowns) dan kunnen we vanaf bijv. 2023 jaarlijks met meer overheidsingrijpen en stimulering waarschijnlijk economische groeicijfers per jaar zien van boven de 30 of zelfs 50% per jaar!!!!!!
 3. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 17 maart 2021 19:57
  Dan gaan we dit jaar ook in NL eindelijk een oude koers top van de beurs breken. We hebben in de 700 gestaan intraday zelfs stuk hoger begin september 2000.

  Ik weet niets precies wat die hoogste stand was, maar intraday was het tegen de 704 uit me hoofd. In de USA is het record op record en lopen we echt wel wat achter hier.
 4. forum rang 5 Cedar 17 maart 2021 20:04
  Als de sterk wisselende prijzen voor voeding en brandstof buiten beschouwing worden gelaten zal het leven in de VS dit jaar in doorsnee 2,2 procent
  ---------------
  Dit is het vervelende aan dit soort " toespraken", juist voeding en brandstof schieten de pan uit,
  paar weken geleden betaalde ik nog $2,20 voor benzine, nu $2,95, dat heet ook inflatie, maar ja, dit soort producten wordt er buiten gelaten.
 5. Domendommer 18 maart 2021 21:59
  quote:

  Guttepuhtut schreef op 17 maart 2021 20:05:


  Natuurlijk groeit de economie als je duizenden miljarden dollars uitdeelt. De wijze waarop dat wordt berekent maakt geen onderscheid tussen geld bijdrukken of werkelijke productie. Hetzelfde is aan de hand in Nederland en de rest van Europa.


  Ja, en de kosten van het ongeremd bijdrukken van geld moeten natuurlijk wel "betaald" worden, dat kan dan met wat meer inflatie gedaan worden. Ik denk dat de wereld wel wat minder moet bijdrukken om de kosten daarvan te beperken.

  Snap je dat Jopie?

  naja.....

  Jopie leest alleen zijn eigen stukken
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links