Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Volkswagen haalt SAP in als waardevolste Duitse bedrijf

FRANKFURT (ANP) - Volkswagen is de waardevolste Duitse beursgenoteerde onderneming geworden. De automaker haalde woensdag softwarebedrijf SAP in, gedreven door een groeiend vertrouwen van investeerders dat Volkswagen concurrent Tesla kan verdringen als marktleider op het gebied van elektrisch rijden.

Volkswagen won de voorbije dagen flink aan beurswaarde. Het bedrijf is momenteel zo'n 140 miljard euro waard. De beurswaarde van SAP zakte daarentegen tot 127 miljard euro.

Dat Volkswagen SAP voorbijstreefde betekent een spectaculaire comeback voor het autoconcern dat zes jaar geleden voor het laatst het waardevolste concern in de Duitse DAX-index was. Dat was voordat het dieselschandaal ervoor zorgde dat de onderneming flink aan waarde moest inleveren.

Tesla

Verschillende bedrijven hebben sindsdien de titel waardevolste onderneming in handen gehad, waaronder Wirecard, het financiële technologiebedrijf dat failliet ging na een groot boekhoudschandaal.

Tesla blijft 's werelds meest waardevolle autofabrikant met een waarde van 640 miljard dollar, omgerekend 537 miljard euro. De recente stijging van Volkswagen toont aan dat beleggers de agressieve stap in elektrische rijden door traditionele fabrikanten beginnen te waarderen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen
VOLKSWAGEN AG VZO O.N.

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 FlashHenk 17 maart 2021 21:00
  quote:

  mok schreef op 17 maart 2021 20:13:


  Nu het elektrisch wordt, moeten autobouwers opeens veel hoger gewaardeerd worden? Wat zot. Veel concurrentie, veel investeringen, lage marges. Een zweem van technologie jaagt koersen op, terwijl elektrische rijden eigenlijk een eeuwenoude techniek is.


  Klopt, je ziet werkelijk absurde bewegingen in die sectoren waar mensen grote winnaars hebben gemist zoals Tesla en Netflix. Nu gaan veel beleggers uit angst de boot nogmaals te missen de tweede of derde garnituur kopen in dezelfde sector. Waarlijk absurd. De volgers zullen met enorme hoeveelheden kapitaal moeten gaan smijten om marktleiders in elektrische auto's of streaming nog in te kunnen halen, met zeer onzekere uitkomst.
 2. Jo hannes 17 maart 2021 22:59
  Grappig deze reacties, Tesla maakt alleen pure winst op de regulatory tickets. Als dat langzaam aan verdwijnt. dan blijft er niet veel meer over.
  De model 3 rijdt inderdaad veel rond maar de model S is al een vrij oud model (2013). En er komt inderdaad een geupgrade plaid versie. Maar veranderingen aan de buitenkant zijn minimaal. Oude wijn in nieuwe zakken noemen ze dat.

  als de meute dat straks doorkrijgt dan komen ze gegarandeerd naar VW. Deze stijging is nog maar het begin.
  De audi E-tron en GT modellen zijn splinternieuw en zien er verdomde gelikt uit.
  Over de marges hoef ik het niet eens te hebben, die zijn prima. Corona jaar: 10mld winst.
  Normaal jaar: 20mld
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links