Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street wacht op Fed, techaandelen weer onder druk

Wall Street wacht op Fed, techaandelen weer onder druk

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag overwegend lager aan de handel begonnen. Beleggers in New York wachten op het rentebesluit van de Federal Reserve, dat in de loop van de dag komt. De verwachting is dat de Amerikaanse koepel van centrale banken niet aan de belangrijkste rentetarieven tornt, maar de markten zijn wel geïnteresseerd in het toekomstbeeld voor de economie van de Verenigde Staten dat de Fed schetst en een mogelijk tijdspad voor een renteverhoging.

Techbedrijven op Wall Street stonden weer onder druk en daar had vooral de Nasdaq onder te lijden. De techbeurs stond na enkele minuten handel 1,3 procent lager op 13.294 punten. Ook de S&P 500 ging omlaag en wel met 0,5 procent tot 3944 punten. De Dow-Jonesindex steeg wel, met 0,3 procent. Die graadmeter bereikte een stand van 32.910 punten.

Uber stond bij de bedrijven in de belangstelling. Het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app geeft zijn chauffeurs in Groot-Brittannië meer rechten en garandeert ze een minimumloon. Analisten denken dat dit ten koste kan gaan van de winstgevendheid van Uber en het aandeel daalde 2,8 procent.

Alibaba

De Chinese webwinkel Alibaba kreeg tegenvallend nieuws te verwerken. De browser van het bedrijf werd door de Chinese staatszender CCTV aangemerkt als slecht voor consumenten en verdween uit allerlei webwinkels. Daarnaast meldde concurrent Pinduoduo meer gebruikers te hebben dan Alibaba, dat desondanks 0,3 procent steeg. Pinduoduo, dat ook met cijfers kwam, noteerde een min van 8,3 procent.

Amazon gaat een gezondheidszorgdienst waarmee het eigen personeel op afstand een arts kan bezoeken, ook aan andere bedrijven leveren. Dat gebeurt al op kleine schaal in de buurt van thuisbasis Seattle, maar deze zomer wil Amazon de dienst aan meer bedrijven gaan leveren. Amazon daalde 0,5 procent.

Huizenmarkt

Cijfers over de huizenmarkt in de VS lieten een wisselend beeld zien. Het aantal woningen waarvan de bouw vorige maand begon viel lager uit dan verwacht, maar de cijfers over het aantal afgegeven bouwvergunningen vielen mee. Bouwbedrijven als Toll Brothers en DR Horton leverden ruim 1 procent in.

De euro was 1,1911 dollar waard, tegen 1,1898 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent minder op 64,38 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 67,85 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. chogogo 17 maart 2021 18:37
    quote:

    havik of duif schreef op 17 maart 2021 15:23:

    Het is geen storm in een glas water maar een zacht briesje in een eierdopje, maar hoe gering ook de belegger is direct bang.
    90% van de beleggers zijn grote ANGSThazen. Kunnen die niet gewoon in hun hol blijven en hun geld op een rente van 0,1 % parkeren.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links