Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frans mededingingsonderzoek naar Apple na klacht

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk onderzoekt of techconcern Apple zijn eigen apps voortrekt bij de privacy rond advertenties. Dat doet de Franse mededingingswaakhond na klachten van adverteerders. Een verbod op privacymaatregelen die Apple binnenkort in een softwareupdate wil invoeren komt er niet. De klagende adverteerders hadden daar wel om gevraagd.

Apple wil in een nieuwe versie van besturingssysteem iOS apps die het gedrag van gebruikers volgen en aan de hand daarvan advertenties verkopen, verplichten om daar expliciet toestemming voor te vragen. Adverteerders zijn bang dat hun reclames daardoor minder efficiënt worden. Ook Facebook klaagt al langer over die aangekondigde wijziging en beweert dat dit ten koste gaat van kleinere bedrijven die het juist van zeer gericht adverteren moeten hebben.

Het onderzoek van de mededingingswaakhond richt zich overigens niet zozeer op die nieuwe privacymaatregelen, maar vooral op de vraag of Apple zijn eigen apps dezelfde eisen oplegt. Ook wordt gekeken hoe Apple er toe kwam om de extra maatregel in te voeren.

Apple probeert zich al langer te onderscheiden door consumenten te overtuigen dat het meer op privacy gericht is dan andere techbedrijven.

Het onderzoek van de Franse mededingingsautoriteit is niet het enige dat in de kwestie tegen Apple loopt. Ook de Franse toezichthouder voor de bescherming van persoonsgegevens kijkt naar Apples eigen advertentiesysteem na een klacht van adverteerders.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple
APPLE INC.

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Apple 19 apr
    164,930
    -1,26% -2,110
  2. APPLE INC. 19 apr
    154,840
    -1,38% -2,160

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links