Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Volkswagen gaat 5000 banen schrappen via pensioenregelingen'

WOLFSBURG (ANP) - Volkswagen wil 5000 banen schrappen als kostenbesparing. Daarbij zijn de Duitse afdelingen van het concern als eerste aan de beurt, schrijft zakenkrant Handelsblatt. De autofabrikant wil de arbeidsplaatsen via gedeeltelijk of vervroegd pensioen voor oudere werknemers wegstrepen.

Wegens afspraken tussen werknemers en Volkswagen zijn gedwongen ontslagen bij het concern tot 2029 niet mogelijk. Toch wil het bedrijf zijn vaste kosten met circa 5 procent verlagen.

Het bedrijf is daarom met de ondernemingsraad overeengekomen dat werknemers die in 1964 geboren zijn ervoor kunnen kiezen gedeeltelijk met pensioen te gaan, zo haalt Handelsblatt een woordvoerster aan. Ook zouden nog oudere werknemers met vervroegd pensioen kunnen.

Aan de besparingsmaatregel is naar verwachting 500 miljoen euro aan eenmalige kosten verbonden, bijvoorbeeld om pensioenen van de betrokkenen aan te vullen. Tegelijkertijd bespaart het bedrijf op de langere termijn miljarden euro's. Om de kosten te verlagen verlengt Volkswagen naar verluidt ook de vacaturestop die het bedrijf vorig jaar wegens de coronacrisis afkondigde.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen
VOLKSWAGEN AG VZO O.N.
VOLKSWAGEN PREF

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links