Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Vliegtickets voor zomervakantie weer in trek

AMSTERDAM (ANP) - Steeds meer Nederlanders durven weer aan een vliegvakantie te denken in de zomervakantie. Het aantal gekochte vliegtickets voor die periode is flink gestegen de afgelopen twee weken. Dat constateert onlineticketverkoper Vliegtickets.nl. Op 8 maart, de dag waarop de meest recente coronapersconferentie werd gehouden, werden de meeste tickets geboekt op één dag sinds het begin van het jaar.

De populairste bestemmingen zijn tot nu toe Spanje, waaronder het eiland Ibiza, en Portugal. "De stijgende lijn in het aantal boekingen voor de zomervakantie is duidelijk te zien en we verwachten dat die de komende periode door zal zetten," aldus een woordvoerder van Vliegtickets.nl.

Ondertussen staat er voor ruim 600 miljoen euro aan reisvouchers open waarvan het merendeel vóór de zomer vervalt, aldus reiskoepel ANVR en Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Het is op 16 maart precies een jaar geleden dat de overheid reisrestricties afkondigde en mensen daardoor reisvouchers kregen voor hun geannuleerde vakanties. Deze tegoedbonnen moeten na een jaar worden terugbetaald of ingezet worden voor een nieuwe vakantie.

Bij voucherplatform Checkkie.nl verloopt ruim 70 procent van de geregistreerde vouchers voor juni. Dat komt neer op bijna 440 miljoen euro aan vouchers.

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Franfran1000 12 maart 2021 17:09
  quote:

  Cloverleaf schreef op 12 maart 2021 15:08:


  [...]

  Ik verwacht ook een prima zomer. Ik heb ook geboekt. Vaccineren gaat is steeds hoger tempo. Nog ruim 3 maanden.


  Niks van de voortdurende soap rond het AstraZeneca-vaccin meegekregen? De EU en daarmee ook Nederland hadden/hebben hier groot op ingezet.
 2. WijHetVolk 12 maart 2021 19:51
  Het maakt niet uit hoe snel we in Nederland vaccineren. Het gaat erom waar je heen gaat en wat ze daar doen.
  In Malta is sinds afgelopen vrijdag pas een lockdown van kracht.
  Volgens de beschikbare data staan het VK, Frankrijk, Italie, Turkije en Duitsland op respectievelijk plaats 5 > 10 meest getroffen landen .. en met nog steeds vrij strenge maatregelen.

  Ik zou nog even wachten met boeken. Ik lig nog steeds in de clinch met diverse reisorganisaties en vliegmaatschappijen om mijn geld terug te krijgen van begin 2020

  gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsda...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links