Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING: grote piek in pinomzet kappers na heropening

AMSTERDAM (ANP) - Kappers hebben het druk sinds 3 maart. Dat merkt ook ING in de pinomzet. Vorige week mochten kappers na een aantal maanden weer gaan knippen nadat de coronamaatregelen werden versoepeld. De pinomzet in de sector persoonlijke verzorging schoot daardoor omhoog van 75 procent onder normaal, naar 50 procent erboven.

ING merkt verder op dat zowel bestellen en afhalen als winkelen op afspraak een positief effect lijken te hebben op de pinomzetten in de winkelstraat. Zo hebben onder meer sport- en speelgoedwinkels vanaf 10 februari gemiddeld zo'n 40 procent van de normale pinomzet teruggewonnen. Sinds die datum kunnen consumenten bestellingen plaatsen bij winkels en ze daar ook afhalen. De stijging is het sterkst sinds winkelen op afspraak mogelijk is. Dat was vanaf 3 maart.

De waarde van pinbetalingen en geldopnames is sinds de versoepelde coronamaatregelen van 10 februari gestegen van 31 procent onder normaal naar 17 procent onder normaal. De waarde van betalingen via iDeal is volgens ING wat gezakt doordat meer winkels de deuren openen. Toch wordt er nog steeds 57 procent meer via internet gekocht dan normaal.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 maart 2021 11:05
    Dat van die kappers vergt enige uitleg.

    Maandenlang deden pedicures, kappers en andere eenpitters zaken onder de spreuk: "Alleen cash, niet pinnen" en het werkte he!

    Thuis op afspraak, gordijnen dicht, een op een, een misschien wel een blijvend nieuw succesvol subsysteem verschoond van enige overheids correcties/ingrijpen.

    Die 100% pinbetalingen zoals pre-corona gaat niet meer terugkomen, daar hebben wij de top
    macro economen niet voor nodig.

    "Cash only" moet juist de komende jaren weer terugkeren, het Duitse model waar >80% van de simpele handelingen zoals boven omschreven contant worden afgetikt, perhaps met een kleine loyaliteits korting.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links