Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Chinese toezichthouders overwegen recordboete tegen Alibaba'

'Chinese toezichthouders overwegen recordboete tegen Alibaba'

PEKING (ANP) - Chinese toezichthouders overwegen een forse boete op te leggen aan webwinkelconcern Alibaba. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het zou de hoogste Chinese boete voor een bedrijf ooit zijn.

De boete zou de 975 miljoen dollar die chipmaker Qualcomm er in 2015 moest betalen voor monopoliepraktijken overstijgen. Volgens de bronnen zou Alibaba behalve een boete betalen ook moeten stoppen met bepaalde concurrentiebeperkende praktijken op het platform. Zo zouden handelaren niet gelijktijdig op een ander platform dezelfde spullen mogen aanbieden als bij Alibaba.

Ook bekijken de toezichthouders of Alibaba sommige onderdelen van het bedrijf moet afstoten, stellen de ingewijden. Dat zouden dan takken zijn die niets te maken hebben met de onlinewinkelkant van het bedrijf.

De Chinese autoriteiten zijn al langer bezig met het aanscherpen van het toezicht op bedrijven zoals Alibaba. De Chinese overheid heeft besloten om harder op te treden tegen grote concerns die veel macht in handen hebben, en tot voor kort nog maar aan weinig regels gebonden waren.

Zo werd de beursgang van Alibaba's dochteronderneming en financieel dienstverlener Ant Financial vorig jaar op het laatste moment door de Chinese toezichthouder tegengehouden. De autoriteiten vreesden dat het bedrijf een risico zou vormen voor de stabiliteit van het Chinese financiële systeem. De beursgang van Ant Financial had de grootste van de wereld moeten worden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alibaba Group Holding Limited 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. Hoeksema 11 maart 2021 22:35
  Verkoop van onderdelen hoeft niet slecht te zijn voor de aandeelhouder. Zeker bij conglomeraten als Alibaba lijkt focus op kernactiviteiten mij geen slecht plan.
  En een "eenmalige" boete kan een bedrijf als Alibaba natuurlijk makkelijk ophoesten. Alleen al in afgelopen kwartaal werd iets van 12 miljard dollar ($ 4,42 p/a) aan winst gemaakt.
  Denk dus niet dat deze informatie negatief de koers van het aandeel zal beinvloeden, mede omdat een boete al boven de markt hing.
  Veel groter risico is of het bij deze ingrepen blijft. China kan zomaar besluiten om een bedrijf nog grotere restricties op te leggen of zelfs nationaliseren. Alleen om die reden zou het mooi zijn als Alibaba zich gaat opsplitsen zodat ze niet meer zo in het vizier liggen.
 2. VforVermogen 11 maart 2021 22:36
  quote:

  alexmaniax schreef op 11 maart 2021 22:25:


  Zit allemaal in de koers van BABA verwerkt! Zeker niet verkopen nu!


  Inderdaad zeg. Dit is echt "sell at low". Heb meerdere berekeningen van analisten gezien en die komen allemaal uit op een huidige waarde van 300+ USD. Het bedrijf maakt veel winst, heeft een gezonde balans, blijft hard groeien en heeft een ijzersterk business model.

  De enige reden dat het aandeel zo laag staat is angst. En deze angst is al overdreven verwerkt in de koers.14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Alibaba Group Holding Limited 195,190 30 jul
-2,350
-1,19%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links