Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street begint sessie met winst

Wall Street begint sessie met winst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten begonnen. Nog altijd zorgt de afnemende bezorgdheid over een sterk aantrekkende inflatie voor opluchting onder beleggers. Verder werden iets beter dan verwachte cijfers over het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten verwerkt.

De rente op Amerikaanse staatsobligaties daalde donderdag. Dat kan worden gezien als een teken dat de zorgen over een piekinflatie afnemen. Met een oplopende inflatie wordt geld dat is uitgeleend minder waard, met veelal stijgende rentes tot gevolg.

De Europese Centrale Bank (ECB) maakte bekend dat het tempo waarin obligaties worden opgekocht, wordt versneld. De ECB ziet voorlopig geen reden om met nog meer stimuleringsmaatregelen de coronacrisis te bestrijden. De rentestanden van de centrale bank blijven daarmee op hun historisch lage niveaus.

Techbedrijven

De Dow-Jonesindex steeg in de vroege handel 0,4 procent tot 32.438 punten en de S&P 500 won 0,7 procent tot 3926 punten. Techgraadmeter Nasdaq steeg 1,6 procent tot 13.274 punten.

Zwaargewichten als Apple, Amazon en Microsoft wonnen ruim 1 procent. De aandelen van snelgroeiende techbedrijven zijn doorgaans gevoelig voor oplopende rentetarieven. De fondsen worden veelal gewaardeerd op verwachte winsten voor de komende jaren.

Boeing

Vliegtuigmaker Boeing kreeg er op zijn beurt dik 3 procent bij, nadat het naar verluidt op het punt staat een miljardenorder binnen te slepen van Southwest Airlines voor zijn 737 MAX-toestellen. Softwareproducent Oracle verloor juist bijna 8 procent na cijfers. Vooral de cloudtak van het bedrijf presteerde minder dan waar rekening mee werd gehouden. Ook datingapp Bumble (plus 10,3 procent) kwam met cijfers. Verder kreeg farmaceut Johnson & Johnson goedkeuring voor zijn coronavaccin in Europa. Het aandeel J&J ging licht omhoog.

AMC Entertainment steeg ruim 3 procent. De bioscoopketen rekent op betere tijden als gevolg van de uitrol van vaccins en de release van nieuwe films. De laatste tijd werden aandelen van AMC meegezogen in de beursgekte veroorzaakt door particuliere beleggers. Die moedigden elkaar via internetfora aan om te investeren in bepaalde aandelen, om grote beleggingsfondsen die speculeerden op een koersdaling een hak te zetten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. NELU1952 11 maart 2021 17:47
    En de Bank en verzekeraars , aandelen die afgelopen 2 weken zijn gestegen met +/- 25 % naar
    aanleiding van oplopende rente , zijn voor niets gestegen , de rente is weer aan het dalen
    na berichte over inkoop programma te versnelellen. En de nepanalisten die hebben gezegd dan
    zij verwachten de rente in de komende manden verder te zullen stijgen zijn hebben een blunder
    begaan .
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links