Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BMW verwacht winstgroei nu economische somberheid afneemt

BMW verwacht winstgroei nu economische somberheid afneemt

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - BMW verwacht dit jaar een stijging van de winst nu in veel belangrijke markten de vraag naar auto's stijgt. Met de uitrol van vaccins neemt de somberheid over de economische omstandigheden af, waarvan de Duitse automaker kan profiteren. Ook in de laatste maanden van 2020 merkte BMW al dat er sprake was van herstel.

De stijgende vraag naar auto's in de tweede helft van het jaar, zorgde er onder meer voor dat de winstgevendheid van BMW een boost kreeg. Evengoed zakte de winst voor belastingen van het Duitse merk vorig jaar met ruim een derde tot 4,8 miljard euro. Financieel directeur Nicolas Peter zei 2021 met vertrouwen tegemoet te zien. Hij gaf geen precieze details over de vooruitzichten voor dit jaar. Dat zal vermoedelijk gebeuren tijdens de jaarbijeenkomst op 17 maart.

Andere automakers lieten zich eerder al positief uit over de verwachtingen voor dit jaar. BMW-rivaal Daimler zei vorige maand al op een aanzienlijk hogere winst te rekenen. Volkswagen voorspelde op zijn beurt hogere winstmarges. De prognoses zijn wel afhankelijk van verdere ontwikkelingen rond de coronacrisis. Verder zouden tekorten van chips en hogere grondstofprijzen de prognoses van de automakers in de weg kunnen zitten.

BMW rapporteerde in januari voorlopige jaarcijfers en zei toen dat een herstel op veel markten had geholpen om de marges voor de automobielindustrie op te krikken. Die vielen uit aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van nul tot 3 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAY.MOTOREN WERKE AG ST

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAYERISCHE MOTOREN WERKE AG

77,620 13 mei
+1,570 +2,06%
Premium

BMW perst er nog een plusje uit

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links