Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Renewi blijft meer bouw- en sloopafval verwerken

AMSTERDAM (ANP) - Renewi blijft meer bouw- en sloopafval verwerken omdat bouwprojecten goed doorlopen en mensen tijdens de coronacrisis meer klusjes in en rond het huis zijn gaan doen. Hiermee wist de afvalverwerker de daling van afvalstromen uit bijvoorbeeld de horeca en detailhandel grotendeels op te vangen.

Renewi verwerkt ook meer afval uit de zorgsector waaronder ziekenhuizen en verpleeghuizen zoals beschermende kleding en mondkapjes dat personeel moet dragen tegen het virus. Het bedrijf denkt dat de commerciële vrachtvolumes in Nederland in het lopende kwartaal op ongeveer 96 procent zullen liggen ten opzichte van een jaar eerder, voordat de coronacrisis echt losbarstte.

Verder merkt Renewi dat de prijzen voor gerecyclede producten aan het stijgen zijn. Het gaat bijvoorbeeld om gerecycled papier. Door de grote vraag naar karton voor pakketjes door het vele onlineshoppen neemt de prijs toe. Maar ook de prijzen van metalen gaan omhoog, nu de economie aan het herstellen is van de coronacrisis.

"Al met al zie je op alle vlakken dat de vraag naar secundaire grondstoffen aan het terugkomen is, na de eerdere uitval door de coronacrisis", zegt topman Otto de Bont van Renewi. Volgens hem wordt de vraag naar bijvoorbeeld metalen aangejaagd door het herstel in de Duitse auto-industrie.

Renewi is nu positiever gestemd over de winstgevendheid over het gebroken boekjaar dat eind maart eindigt. Het bedrijf denkt dat de winst aanzienlijk hoger zal uitvallen dan eerder werd gedacht. Renewi is ontstaan door de overname van het Nederlandse Van Gansewinkel door het Britse Shanks.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Makita 11 maart 2021 10:42
    Betere cashflow dan verwacht zorgt voor leverage onder 2.5x en net debt onder 350mln. Ebitda verwacht ~140mln. Nu op 0,60 per aandeel een Ondernemingswaarde van 5,8x ebitda20E.

    Peers Suez etc.. doen alle. 10-13x ebitda Ondernemingswaarde. Obv 10x ebitda20E kan Renewi naar 1,35 per aandeel. M.i. echt een delistingkandidaat voor strateeg of PE.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RENEWI 0,598 07 mei
+0,008
+1,36%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare