Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Daling hypotheekrente lijkt ten einde'

Reacties

42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. lvelve 12 maart 2021 09:18
    Ik heb een stuk aflossingsvrije hypotheek tegen 1,8%. Deze komt eind van het vrij. Tegen een minimale boete kan ik deze per 1 april overzetten naar 1.35% voor 10 jaar (Rabo). Brutobesparing ca €50,- per maand. In 10 jaar dus €6000,-. Nu sta ik voor de 'gok' of de rente nog tot het einde van het jaar laag blijft. Een verdere daling verwacht ik niet en ook de 'kenners' niet.

    Als de hypotheekrente een paar tienden stijgt tot het einde van het jaar, dan is dat nog steeds niet veel. Echter mijn bruto besparing is dan veel minder. Dus puur rekenkundig zou ik nu die kleine boete moeten pakken en de rente opnieuw vastzetten. Of durf ik de gok te nemen.... iemand in hetzelfde schuitje?
  2. Ferdy_S 14 maart 2021 08:50
    Ik heb mijn appartement (nieuwbouw) in 2018 met winst verkocht en had een hypotheek met een looptijd van 10 jaar tegen 1,4% rente bij Triodos. Prachtig huis maar het voelde niet als thuis.
    Vervolgens exact het deel van de overwaarde in een woning gestopt om tot een LTV te komen van 60% en tegen 1 jaar vastgezet. In de tussentijd is de korte rente weer met 20 basispunten gedaald. In december 2021 ga ik het weer verlengen met een jaar, en dat blijf ik herhalen net zolang dat de tien jaarsrente op een niveau komt van 0,5%. Dan zet ik het vast voor tien jaar en wil ik alleen de annuitaire hypotheekleningen volledig aflossen. Het restant wat overblijft is alleen 117K aan aflossingsvrije hypotheek. Wat de rente dan doet zie ik dan wel. Ieder zo zijn eigen strategie om tot een gezonde financiële huishouding te komen tot na je pensioen.
42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links