Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Veteraan uit de mijnbouw wordt nieuwe voorzitter Shell

Veteraan uit de mijnbouw wordt nieuwe voorzitter Shell

DEN HAAG (ANP) - Olie- en gasconcern Shell heeft Andrew Mackenzie benoemd tot nieuwe voorzitter van het bedrijf. De Brit was voorheen topman van mijnbouwconcern BHP.

Bij Shell wordt Mackenzie op 18 mei de opvolger van Chad Holliday, die zes jaar lang voorzitter was van het concern. De functie van voorzitter is vergelijkbaar met die van president-commissaris, die vooral een toezichthoudende rol vervult.

Mackenzie leidde BHP van 2013 tot 2019. Schandalen bleven het mijnbouwbedrijf, vooral actief in Australië en Noord- en Zuid-Amerika, in die periode niet bespaard. In 2015 brak een dam bij een Braziliaanse ijzerertsmijn die deels in handen was van het Brits-Amerikaanse bedrijf, waardoor negentien mensen om het leven kwamen.

Eerder was Mackenzie leidinggevende bij een ander mijnbouwbedrijf, Rio Tinto. Ook werkte hij 22 jaar bij het olie- en gasconcern BP. In 2020 werd hij geridderd door het Britse koningshuis wegens zijn bijdrage aan het bedrijfsleven, technologie en de wetenschap.

Shell-topman Ben van Beurden verklaart uit te kijken naar de samenwerking met Mackenzie aan de nieuwe strategie van de multinational. Daarbij zet het bedrijf meer in op duurzame energie.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 11 maart 2021 11:22
    Energietransitie: Een drama in wording. Een voorbeeld: Steden kunnen niet meer uitbreiden, want de boeren hebben, bijdehand, windmolens op mogelijke en logisch toekomstige bouwlocaties gebouwd. Daar, omdat anders de toevoer naar het stroomnet zo duur wordt. En nu, gemeenten moeten - als ze willen bouwen - extra dure toegangswegen en voorzieningen aanleggen. Tel uit je winst.
    Vraag: Waar blijft het innovatieve dak, TH's van Nederland? Dakpannen, middeleeuws.
  2. forum rang 4 Mijn Vriend 11 maart 2021 11:34
    Mmh, sommigen gaan op hun achterste poten staan bij het woord energietransitie. Ik ook wanneer het om het detailmanagement ervan door ambtenaren gaat. Maar dat het gaat plaatsvinden is een open deur, en daar hoef je geen klimaatfreak voor te zijn. Fossiele brandstoffen zijn eindig, om ze blijven te gebruiken om de oliemaatschappijen een plezier te doen is een beetje kortzichtig.
  3. JoghoJogho 11 maart 2021 12:16
    Daar heb je een punt hoewel dat laatste niet direct met Shell te maken heeft. Er bestaan dakpannen met ingebouwd zonnepaneel maar die zijn veel te duur. Ik weet dat er ontwikkelingen zijn voor gevelbekleding met zonnepanelen maar die ontwikkelingen gaan veel te langzaam. Waar blijft het gebouw dat grotendeels zijn eigen energie kan opwekken?
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,465 19 apr
-0,005 -0,01%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links