Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Goldman Sachs trekt miljarden uit voor steun aan zwarte vrouwen

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs trekt de komende tien jaar een bedrag van 10 miljard dollar uit in een initiatief om zwarte vrouwen te steunen op bijvoorbeeld de arbeidsmarkt, in het onderwijs en de gezondheidszorg.

Het initiatief heeft de naam 'One Million Black Women', waarmee wordt gedoeld op de ambitie van Goldman Sachs om in 2030 een impact te hebben op minstens 1 miljoen zwarte vrouwen in de Verenigde Staten. Verder trekt de bank nog eens 100 miljoen dollar uit voor uitgaven aan filantropische doelen gericht op zwarte vrouwen.

Goldman Sachs werkt bij het initiatief samen met onder meer de ontwikkelingsorganisatie Hope Enterprise, burgemeesters en zwarte scholen en universiteiten. "Geen investering kan een grotere impact hebben dan het vrijmaken van het economisch potentieel van zwarte vrouwen", zei topman David Solomon van Goldman Sachs.

Meer grote Amerikaanse bedrijven hebben al gezegd meer te zullen doen om minderheidsgroeperingen te steunen, diversiteit te vergroten en ongelijkheid tegen te gaan, na de demonstraties tegen de dood van de zwarte George Floyd door politiegeweld vorig jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Goldman Sachs Group

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. SuTrade 10 maart 2021 17:09
  quote:

  pietje-2005 schreef op 10 maart 2021 16:46:


  Je zal maar steun krijgen : Ben je mooi gemerkt.
  Dacht dat "labelen" niet mocht ; dat selectieve gedoe ?

  Yep... algemeen beleid voeren...voor alle vrouwen... PUNT !
  2- 3 jr verder.... zegt de ene collega...aha...dankzij steun zit je op dat mooie stoel.....
 2. forum rang 5 Kees1 10 maart 2021 17:39
  Voor iedere alfa, sociale wetenschapper, op een universiteit is dit een uitnodiging om een uitgebreid onderzoeksvoorstel in te dienen. Hele teams kunnen hier jarenlang mee aan de slag.
  Formuleer een onderzoeksvraag, beschrijf daarna de te onderzoeken praktijk, daarna ga je op een wetenschappelijke manier de gesignaleerde praktijk interpreteren, daarna volgt een normering (met gebruikmaking van inclusieve ethische normen), en tot slot een lijst met aanbevelingen. Leegtrekken die pot!
 3. forum rang 4 stoffer 10 maart 2021 17:48
  Goldman Sachs aan het discrimineren ? waar blijft de steun voor Witte , Gele ,en vrouwen met spleet ogen dan , daarbij willen wij mannen in alle kleuren ook steun hebben Als wij dit niet gaan krijgen Nou pas maar op Dan haal ik die halve zool van n aquarium r bij nou jonge die kickt je zo out hoor of nog erger pakt je laptop af
 4. Jopieklaploper 10 maart 2021 18:51
  Een schitterend initiatief van een prachtig bedrijf. Hulde voor Goldman Sachs. De witten zullen klagen dat dit discriminatie is maar het is juist precies wat we nodig hebben. De witte mens heeft de wereld vernietigd en alle volken tot slaaf gemaakt en Goldman laat nu weten dat dit ten einde is.

  In de nieuwe wereld van 2030 is iedereen gelijk en heeft iedereen gelijke kansen. Daarbij hoort verheffing van onderdrukte minderheden op elk vlak (vooral financieel).
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Goldman Sachs Group 370,890 07 mei
+4,920
+1,34%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare