Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'VVD blijft populairste partij bij ondernemers'

DEN HAAG (ANP) - De VVD blijft de populairste partij bij ondernemers. In een ledenpeiling van VNO-NCW gaf 44 procent van de respondenten aan op de VVD te gaan stemmen, zegt de werkgeversorganisatie.

De tweede partij onder ondernemers is het CDA met 15 procent van de stemmen. Op de derde plaats komt D66 met 9 procent. Zo’n 6 procent vulde in het nog niet te weten.

Een nieuwe coalitie bestaande uit VVD, CDA en D66 zou de voorkeur hebben van 23 procent van de ondernemers. Op de voet gevolgd door de 22 procent die het graag helemaal hetzelfde houdt: zij willen het liefst weer een kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Tevredenheid

Verder laat 68 procent van de ondernemers weten enigszins (54 procent) tot zeer tevreden (14 procent) te zijn over het beleid dat de huidige coalitie heeft gevoerd. Zo’n 25 procent is juist enigszins (12 procent) tot zeer ontevreden (13 procent).

Over wie het nieuwe kabinet straks moet gaan leiden, is de meerderheid van ondernemers het eens: dat moet wederom Mark Rutte zijn. Op de tweede plaats staat Wopke Hoekstra. Ook Sigrid Kaag wordt relatief veel genoemd. Vooral haar internationale ervaring maakt ondernemers enthousiast.

Bijna een derde van de ondernemers vindt herstel van de economie een topprioriteit voor het nieuwe kabinet. Een goede tweede is het klimaat. Ook zorg en onderwijs worden veel genoemd als topprioriteit, evenals het bouwen van woningen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 maart 2021 06:32
    Eerdmans, wil hij niet het liefst zo veel mogelijk kerncentrales en het afval? Die paar containers kernafval? Daar vinden we vast tzt wel een oplossing voor.
    Compleet idioot en nog erger, levensgevaarlijk zo’n mafkees. Flipt bij het minst of geringste de pan uit en voelt zich meteen aangevallen, gevalletje geen zelfvertrouwen.
  2. forum rang 6 Krentenmenten 10 maart 2021 08:00
    Ik weet niet op welke planeet de enquêteur leeft, dan wel is geweest. Ik verneem absoluut andere geluiden uit de markt ofschoon de een er meer last van heeft dan de ander.... voor de duidelijkheid plaats ik hierbij een eerder op deze website gemeld citaat:

    Men heeft de spraak gekregen om de gedachten te verbergen...” we zien het wel volgende week donderdagochtend.
  3. Ollie1954 10 maart 2021 08:05
    Hoe dom is dit Nederland? De VVD en partners hebben in een jaar tijd tienduizenden ondernemers de nek omgedraaid. Horeca, sportscholen, evenementen, sportclubs, modewinkels en ga zo maar door. Een algehele lockdown van 2 maanden had een hoop ergernis en financiële en psychische schade kunnen voorkomen. Ons restaurant met 60 zitplaatsen wat al 30 jaar bestaat is ondanks de steun naar de kloten. En dan nog de rekening die we komende jaren gaan betalen....VVD....weg ermee!
  4. BLOK-E 10 maart 2021 08:14
    44% van de VNO-NCW leden stemt VVD, ben er toch sterk van overtuigd dat dit ver eronder deze 44% zit in het algemeen bij de ondernemers. Waarom staat er niet bij wat voor de vorige verkiezingen het percentage was.
    Dit percentage was vaker 65%, dit wordt extra niet vermeld in dit soort artikelen, dit is bewust weggelaten, zou het anders om zijn was het zeker vermeld!!
    Zo is het artikel positief, zou anders zéér negatief zijn.
  5. schubi007 10 maart 2021 09:08
    quote:

    Zorgeloosch schreef op 10 maart 2021 08:48:

    Forum of JA21 zijn veel meer met onze ondernemers bezig. Snap niet dat mensen nog een keer 4 jaar Teflon willen.
    Ik kan er met mijn pet niet bij dat mensen op Baudet stemmen. En dat gaat mij niet eens om standpunten, maar om volledige leugens die keer op keer boven water komen. Racisme. Ontkenning opwarming aarde. En als je dan racistisch bent, ontkent het dan niet.

    Gelukkig is het een democratie en mag iedereen zelf stemmen.

    Behalve sommige partijen intern, die voelen niet bepaald als democratie.
  6. Nuchtertransparant 10 maart 2021 09:19
    quote:

    Ollie1954 schreef op 10 maart 2021 08:05:

    Hoe dom is dit Nederland? De VVD en partners hebben in een jaar tijd tienduizenden ondernemers de nek omgedraaid. Horeca, sportscholen, evenementen, sportclubs, modewinkels en ga zo maar door. Een algehele lockdown van 2 maanden had een hoop ergernis en financiële en psychische schade kunnen voorkomen. Ons restaurant met 60 zitplaatsen wat al 30 jaar bestaat is ondanks de steun naar de kloten. En dan nog de rekening die we komende jaren gaan betalen....VVD....weg ermee!
    Als je al 30 jaar een restaurant hebt en je hebt geen flinke reserve op weten te bouwen dan is dat een rare zaak en geen gezond bedrijf geweest. Letterlijk en figuurlijk. Een van de doelstellingen van een echte ondernemer is om de solvabiliteit op een gezond niveau te houden en daarmee de continuïteit veilig te stellen. Ik weet dat het hard klinkt wat ik zeg.
  7. Perpboy 10 maart 2021 09:19
    Rutte heeft de ondernemers van sportscholen de nek omgedraaid en daarmee ook de gezondheid van jongere Nederlanders op het spel gezet. Mijn conditie is nu waardeloos. Ik ging naar de sportschool ipv fysio. Mijn rugspieren moet ik wekelijks trainen en een beetje rekken en strekken is goed voor mij. De ondersteuning van de sportleraar vind ik prettig. Ik ben niet de enige. deze maatregel heeft achter de komma bijgedragen aan het bestrijden van de pandemie maar significant de gezondheid geschaad. Daar houd ik de huidige coalitie verantwoordelijk voor. De sportschoolhouders hadden een publieksactie moeten starten, zeker.
    Maar ze zijn nu 25% leden kwijt en dat komt door het beleid.
    Dus PVV of JA voor mij. Ik ben oud lid VVD maar deze VVD is niet de VVD van 15 jaar terug.
  8. Nuchtertransparant 10 maart 2021 09:20
    quote:

    objectief schreef op 10 maart 2021 08:16:

    Nee, de ondernemers hebben juist miljarden steun gehad. En de winsten van vorige jaren mochten ze houden op hun bankrekeningen en/of geinvesteerde woningen.
    De burgers stemmen op de VVD omdat ze daar gegarandeerd nog veel rijker door worden.
    Rijker ? De collectieve lasten zijn de afgelopen 10 jaren met 4% gestegen.
  9. Perpboy 10 maart 2021 09:21
    Rutte heeft de ondernemers van sportscholen de nek omgedraaid en daarmee ook de gezondheid van jongere Nederlanders op het spel gezet. Mijn conditie is nu waardeloos. Ik ging naar de sportschool ipv fysio. De ondersteuning van de sportleraar vind ik prettig. Ik ben niet de enige. deze maatregel heeft achter de komma bijgedragen aan het bestrijden van de pandemie maar significant de gezondheid geschaad. Daar houd ik de huidige coalitie verantwoordelijk voor.
    Dus PVV of JA voor mij.
  10. geobeo 10 maart 2021 09:33
    En alleen door het uiterst succesvolle (onzin) cliche van "de VVD is er voor de ondernemers".

    Wat natuurlijk de grootste onzin is, want de enige bedrijven die baat hebben bij de VVD zijn giga-bedrijven TEN KOSTE VAN MKB'ers.

    In Nederland betalen MKB'ers belasting en grote concurrenten ervan niet. De meeste subsidies en investeringen zijn er voor de grote bedrijven, niet voor startups.

    Waarom zaten al die startups ook alweer in California USA? Juist...
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links