Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

FVD ook tegen openen luchthaven Lelystad

AMSTERDAM (ANP) - Forum voor Democratie is geen voorstander van het openen van Lelystad Airport voor vakantievluchten. Dat zei senator Johan Dessing van de partij maandag tijdens het luchtvaartdebat van radiozender BNR. De FVD'er, die in het dagelijks leven werkzaam is als luchtverkeersleider, noemde Lelystad een "politieke oplossing voor de korte termijn". Andere partijen hadden zich al eerder tegen de opening van het vliegveld gekeerd.

Daarbij komt dat er allerlei bezwaren aan het vliegveld in Flevoland kleven, meent Dessing. "Je introduceert geluid op de Veluwe, op een plek waar dat op dit moment nog niet is. En je introduceert een knooppunt in de lucht op een plek waar het al behoorlijk druk is."

FVD is niet tegen groei van de luchtvaart, maar wil dat Schiphol denkt over groei op een andere locatie. Op de lange termijn zou een luchthaven op zee ideaal zijn volgens de partij. "Omdat dat de manier is om daadwerkelijk substantieel en duurzaam te kunnen groeien."

Namens GroenLinks zei Suzanne Kröger dat het vanuit vervuilingsoogpunt zaak is dat Lelystad Airport niet opengaat. "Zeker voor 45.000 pretvluchten." Ook SP is tegen, zei Jimmy Dijk. Zijn partij wil dat er vooral minder korte vluchten komen. D66-Tweede Kamerlid Jan Paternotte vindt dat het nu niet kan om Lelystad Airport te openen, nu de luchtvaart zwaar door coronacrisis is getroffen. De VVD liet bij monde van Ingrid Michon weten dat het vliegveld in de Flevopolder open moet, en dat Schiphol voorlopig niet meer kan groeien.

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. nêtzevere 9 maart 2021 00:22
  quote:

  wilcool schreef op 8 maart 2021 22:44:


  De luchtvaart is en blijft veranderd vanaf corona 2020.
  Eerst maar eens bekijken wat er is overgebleven van het aantal vluchten.
  Daarna uitwijken naar reeds bestaande luchthavens: Maastricht, Eindhoven, Weeze, Eelde etc.

  het "is" van jou is gedwongen sluiting ! dus lulkoek !!
  het "blijft" van jou zijn je oogkleppen !!
  Over 6 maanden zal de luchtvaart gaan "booming" zijn ! Denk je werkelijk dat er een sukkel in Nederland blijft om zijn vakantie te vieren. Ja Daaag !!
 2. Damokless 9 maart 2021 08:55
  quote:

  RenBol schreef op 9 maart 2021 08:47:


  FvD is een zinken schip. Belachelijk om dit zo in de kop te vermelden. Vertegenwoordigt nog geen 1% van de normaal denkende Nederlander.


  FvD is een zinken schip. Belachelijk om dit zo in de kop te vermelden. Vertegenwoordigt nog geen 1% van de normaal denkende Nederlander.

  Denk dat bovenstaande aanpassing aan de tekst passend is. Immers zal iemand bij zijn volle verstand geen FvD stemmen.
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare