Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Medewerkers Rabobank krijgen 2,5 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Het personeel van Rabobank krijgt tot eind 2022 in twee stappen 2,5 procent meer loon. Ook gaat het persoonlijke budget met 1 procent omhoog. Dat zijn de bank en de vakbonden overeen gekomen, meldt vakbond CNV.

Het is voor het eerst in jaren dat de circa 23.000 medewerkers van Rabobank en hypotheekdochter Obvion weer meer loon krijgen, weet Robert Wonnink van CNV. "De Rabobank-werknemers zitten al jaren op een nullijn. Vorig jaar heeft Rabobank ruim een miljard euro winst gemaakt, het is logisch dat de werknemers daar wat van terugzien."

Naast de loonsverhoging, waarvan 1,5 procent op 1 mei aanstaande bij het loon komt en nog eens 1 procent een jaar later, zijn er ook afspraken gemaakt over bijscholing. Het ontwikkelbudget gaat van 1000 euro per werknemer naar 1400 euro en dit jaar komt daar eenmalig nog eens 400 euro bij. Ook komt er meer tijd beschikbaar voor bij- en omscholing. Dat heeft alles te maken met het aangekondigde schrappen van 5000 banen de komende jaren door de financiële instelling. Om die reden is het bestaande sociaal plan ook verlengd tot eind 2023.

Verder maakten Rabobank en de vakbonden afspraken over thuiswerken. Zo moet de bank naast een reiskostenvergoeding ook een thuiswerkvergoeding gaan betalen, afhankelijk van iemands werkpatroon. Ook is Rabobank verplicht zijn personeel te helpen om een goede thuiswerkplek te creëren.

Bovendien gaat de bank kortdurend zorgverlof volledig doorbetalen en krijgen medewerkers van wie de partner bevalt recht op vijf weken doorbetaald zorgverlof.

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. HenkJoh 5 maart 2021 02:13
  quote:

  Go Go Go ! schreef op 5 maart 2021 00:01:


  Ik hoop dat iedereen zich, ook na het lezen van bovenstaand artikel, zich realiseert dat medewerkers van Nederlandse banken met een gouden ketting aan hun werkgever verbonden zijn. Een reden om lekker in je comfortzone te blijven hangen.  Hahaha, weet u wel dat de banksector enorm gekrompen is de laatste paar jaren? Het aantal medewerkers neemt af. De enige afdelingen waar nog wat groei bij zit zijn de snelle bediening via callcenter/chat, ICT en compliance (met name Klantintegriteit/KYC. Niet altijd doorstroomfuncties voor bestaande medewerkers. Weinig gouden kettingen meer...
 2. forum rang 5 Jestbread 5 maart 2021 05:50
  quote:

  Go Go Go ! schreef op 5 maart 2021 00:01:


  Ik hoop dat iedereen zich, ook na het lezen van bovenstaand artikel, zich realiseert dat medewerkers van Nederlandse banken met een gouden ketting aan hun werkgever verbonden zijn. Een reden om lekker in je comfortzone te blijven hangen.

  In een jaar of vijf stapsgewijs 5% erbij. Dan had je het werkelijk in elke sector beter voor elkaar gehad met loonsverhogingen. Maar lekker zeiken over banken is makkelijk natuurlijk.
 3. forum rang 5 Jestbread 11 maart 2021 09:49
  quote:

  Woudsehoeve schreef op 5 maart 2021 10:19:


  Wel vreemd dat ze nu het "slecht" gaat (Zie Rabo certificaten, ontslagen, corona jaar) opeens de lonen gaan verhogen ...... Kan ik niet echt rijmen als certificaat houder.
  Het is natuurlijk andersom. Alle banken keren geen dividend uit, maar Rabo komt toch over de brug met een vergoeding voor de certificaathouders. Dat terwijl het personeel al jaren op de nullijn zit. Investeerders wel en personeel niet.

  ING en ABN Amro komen wel al jaren over de brug met forse CAO-verhogingen, bij Rabo was er elke keer wel wat om het niet te doen.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare