Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Geld alleen gaat niet helpen tegen overvol elektriciteitsnet'

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. barondehuile 4 maart 2021 12:58
  Al die zonnepaneeltjes zijn tot stand gekomen met een grote hoeveelheid fossiele brandstof en zullen in de toekomst ook nog eens voor een afvalberg gaan zorgen, waar men geen weet van heeft. En nog maar te zwijgen van de roofbouw van de benodigde metalen die ook zullen opraken en hoe moet het dan verder? Bovendien is de opbrengst steeds lager door vervuiling van het oppervlak. Regen krijgt de vogelstront en andere organische vervuiling niet weg. Men beweert dat de levensduur 25 jaar is, dus dan doen ze het niet meer ? Wie beweert de 25 jaar, waarom gen 10 jaar of 50 jaar? De gemiddelde opbrengst aan energie zal dus langzaam afnemen en over de tijdspanne van de "geplande" 25 jaar zal de efficiëntie gemiddeld maar 10% zijn. Bovendien zijn die panelen erg lelijk! Ook nog eens de extra zorgen over de elektriciteit distributie, zoals in dit artikel. En met wind turbines is het al niet veel beter. Het probleem is de wereldbevolking; er is maar plaats op deze aarde voor 1 miljard mensen, maar over enkele jaren zijn dat er tien keer zoveel. Dat is ons probleem.
 2. Banana 4 maart 2021 13:54
  Maar als u de zonnepanelen schoonmaakt brengen ze meer op. Meer zonneuren, dan brengen ze ook meer op. Met de jaren gaan ze in kwaliteit achteruit, dat zegt zelfs de fabrikant. Maar het kan 20 jaar duren. Wel is het zo als de zon niet schijnt dan is er geen stroom.
  Windmolens op land ook niet helemaal goed. Het zijn kolossen van 200 meter hoog en geluid makend die je op 2 km afstand nog kan horen in de nacht. Wil je zoiets in je achtertuin hebben?
  Ze produceren ook niet als het niet waait. En in de Noordzee gaan de metalen in de molens sneller corroderen en belanden in zee , de vissen kunnen niet tegen de trillingen en gaan verhuizen . De zeldzame aarde metalen di nodig zijn voor deze molens zijn inderdaad zeldzaam en vooral alleen te krijgen op enkele plaatsen, o.a. in China. Maar ze raken op of China heeft het zelf nodig.
  Om heel Nederland zonder gas te krijgen moeten bestaande woningen veelal beter geisoleerd worden en dat kost per woning 40.000 euro. Waar is er nog ruimte in Nederland om duizenden gigantische windmolens te bouwen? Energie is ruimte. Bossen of agrarisch land opofferen?
  Problemen te over . Ook woningen in nederland zijn nu veelal te duur. Ze zijn speelbal van beleggingen en speculaties.
  Maar terwijl sommige landen het nooit zover laten komen, gaat Nederland rustig door en laat deze speculaties gewoon doorgaan .
  Een gevaarlijke situatie. Wonen is een primaire behoefte. Woningen zijn er niet om te speculeren of te beleggen. Maar politiek Nederland ruziet om zwarte piet , of dit wel of niet fatsoenlijk is.
  Verkiezingen met zoveel partijen dat het lastig wordt om door de bomen het bos te zien.En wie de grootste mond heeft en beste kan praten scoort wellicht het beste.
  Maar echt de problemen aanpakken.....ah eerst vergaderen en kopje koffie drinken, daarna....weer vergaderen....enz.
 3. forum rang 4 lanciared 4 maart 2021 14:34
  Hoofding boven artikel is duidelijk, artikel ook.
  Maar probleemstelling, en oplossing wordt niet vernoemd.
  Grote aantallen van die grote Redox Flow Batteries zijn nodig, als tussenschakel voor alles in één keer op het net geplaatst kan gaan worden.
  In China zijn ze al bezig grote Redox opslag batterijen te bouwen , met de grote van grote sporthallen. Maar dit zijn dus energie opslagsystemen. Voor opslag van electrische energie.
  Grondstof van deze Redox Flow batterijen is Vanadium.
  Is een kritisch metaal, gedefinieerd als metaal, waarbij de vraag harder stijgt dan de beschikbare productie ( of als grondstof waar er een tekort van is )
  Gevolg is : Lijkt me duidelijk : Stijging van prijs. - En hangt samen met de prijsstijging van grondstoffen, mee met de verwachte aankomende economische groei.
  Kijk even voor grafiek van Vanadium prijs stijging : www.vanadiumprice.com

  Grootste producent van Noord Amerika is AMG, tevens wereldmarktleider in Spent Catalyst Refinery. Hier in Europa hebben we gewoon geen enkele producent van Vanadium, of Ferrovanadium.
  ( Glencore kan het leveren, maar hun Vanadium komt van AMG. Het bedrijf levert hun dit materiaal. Komt van hun )

  AMG staat genoteerd op de Beurs, hier in Amsterdam.
  Bekijk dan ook eens bij het AMG- draadje, het topic : Energietransitie en AMG - blik richting 2030.

  Artikel, hierboven bevestigt wat ook erin geschreven wordt.
 4. THDS 4 maart 2021 15:28
  quote:

  barondehuile schreef op 4 maart 2021 12:58:


  Men beweert dat de levensduur 25 jaar is, dus dan doen ze het niet meer ? Wie beweert de 25 jaar, waarom gen 10 jaar of 50 jaar?


  Stel je die vraag eigenlijk bij ELKE machine? Of dacht ja, dat zich een berekening van levensduur tot zonnepanelen beperkt ?
 5. Schumpedro 5 maart 2021 13:57
  Ik gebruik www.jedlix.com om mijn Tesla slim te laden. Hopelijk straks ook nog eens ontladen, dat zou helemaal mooi zijn. Energie transitie is zeker niet makkelijk, maar er zijn al genoeg handige voorbeelden om dit simpel en effectief op te lossen. Wil Enexis nu gewoon meer ruimte hebben in de regulering of spelen er nog andere belangen.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

FASTNED

53,000 17:36
+1,500 +2,91%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links