Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Socialmediaplatform Parler voert strijd tegen Amazon op

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Het controversionele socialmediaplatform Parler voert zijn juridische strijd tegen techreus Amazon op. Parler beschuldigt Amazon van kwade trouw, nadat het platform verbannen werd van de servers van Amazon in de nasleep van de bestorming van het Amerikaanse Capitool door aanhangers van oud-president Donald Trump, een paar weken geleden.

Amazon Web Services zou volgens Parler de ban hebben gerechtvaardigd op basis van beschuldigingen waarvan de techonderneming zou hebben geweten dat deze vals waren. Dat blijkt uit een dinsdag ingediende klacht bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Washington.

"De werkelijke reden waarom Amazon besloot om zijn contract met Parler op te schorten of te beëindigen was niet vanwege een vermeende schending van het contract, maar omdat Amazon niet wilde dat Parler een nieuw platform kon bieden aan conservatieve stemmen, waaronder Donald Trump", zo valt te lezen in de aanklacht. Ook zou Amazon niet hebben gewild dat Parler de concurrentie aangaat met soortgelijke platforms zoals Twitter.

Zaak ingetrokken

De aanklacht komt op dezelfde dag dat Parler een zaak die het had aangespannen bij een federale rechtbank in Washington vrijwillig introk. In januari weigerde de rechter in die zaak Parlers verzoek om Amazon te dwingen de ban van de site onmiddellijk op te heffen.

Het vooral bij uiterst rechts populaire Amerikaanse platform roemt zichzelf als het nummer 1-platform wereldwijd waarop je zonder censuur of ingrepen je mening kunt uiten. Er zouden ruim 20 miljoen gebruikers zijn. Na de aanval op het Capitool in Washington had Parler-webhost Amazon zijn medewerking gestaakt. Volgens Amazon deed Parler te weinig tegen oproepen tot geweld. Het platform kwam met Russische hulp weer online.

Amazon zegt in een reactie dat er geen grond is voor de beweringen van Parler.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com
AMAZON.COM INC. DL-,01

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Cedar 3 maart 2021 19:22
    Knap he?
    Een rechts-extremistische website wordt met behulp van rusland ( overheid?) weer tot leven gewekt. Een groot deel van het Amerikaanse volk is echt niet snugger en vervalt extremisme. Ze volgen de grote leider, en rijden nu nog rond met een vlag van hem op hun auto, 4 maanden na de verkiezingen. Mussolini gevoelens bij het volk.
  2. WijHetVolk 3 maart 2021 22:05
    Rusland en extreem rechts? Zou daar graag een linkje van zien.

    Parler (of Parlez) een rechts mediaplatvorm is op zich geen fenomeen. En de oprichters hebben zelf middelen zat om door te kunnen gaan zonder hulp van wie dan ook.
    Oekraine, een tijdbom, zit er vol mee en dat zijn ook niet allemaal Oekrainers. Ultra rechts/Extreem Rechts/Neo-Nazi's winnen de laatste jaren explosief veel terrein.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Amazon.com 18 apr
    179,170
    -1,16% -2,110
  2. 168,320
    -1,15% -1,960

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links