Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kredietbeoordelaar S&P positiever gestemd over ABN AMRO

Kredietbeoordelaar S&P positiever gestemd over ABN AMRO

LONDEN (ANP) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) is positiever gestemd over de financiële vooruitzichten voor ABN AMRO. Het bureau stelt de zogeheten outlook voor de Nederlandse bank naar boven bij, van negatief naar stabiel. Dat betekent dat er voorlopig geen afwaardering van de kredietwaardigheid van ABN AMRO door S&P aan zit te komen.

S&P komt tot het besluit na een onderzoek naar de balans van ABN AMRO. Het bureau zegt dat het financiële concern de coronapandemie tot dusver goed is doorgekomen en ook maatregelen neemt om financieel weerbaarder te worden. Zo is de bank bezig veel banen te schrappen om winstgevender te worden en wordt gestopt met bepaalde activiteiten. Ook over een aantal andere grote Europese banken is S&P optimistischer geworden, namelijk het Scandinavische Nordea, het Britse Barclays en Deutsche Bank.

De outlook voor het Duitse Commerzbank en het Spaanse Banco de Sabadell laat S&P wel op negatief staan, omdat zij nog steeds met uitdagingen te kampen hebben. Daarbij wijst de kredietbeoordelaar onder meer op het toenemende aantal probleemleningen bij die banken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 beleggertje2020 2 maart 2021 18:04
    la me nie lache ! Ben geen beleggingsexpert om te begrijpen dat er door lockdowns die al langer duren dan 1 maart, ABN wel es vet in de problemen kan gaan komen door veel oninbare schulden van zakelijke klanten ! Er gaan een hoop bedrijven naar de gort . Denk dat er velen zich falliet laten verklaren als ze volgende week nog steeds nagenoeg in een lockdown zitten ! Er moet wat gebeuren , of anders kelderd de koers van ABN nog dieper weg dan op het dieptepunt van de crisis is mijn gedachte .
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V. 10,804 17:35
+0,188
+1,77%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare