Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amazon in VS aangeklaagd wegens vermeende discriminatie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Amazon wordt in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens vermeende discriminatie. Het webwinkelbedrijf zou zwarte medewerkers en vrouwen minder vaak aannemen voor hogere functies in het bedrijf. Ook worden mensen die tot die groepen behoren minder vaak gepromoveerd dan witte collega's met vergelijkbare kwalificaties. Dat meldt het advocatenkantoor achter de rechtszaak.

De zaak is aangespannen door Charlotte Newman, een zwarte vrouw die al vier jaar bij Amazon werkt. Ze beweert dat zij en veel van haar collega's merken dat zwarte werknemers minder betaald krijgen dan witte collega's in vergelijkbare functies. Daarnaast werken er volgens Newman bijna geen zwarte medewerkers en vrouwen in de top van het bedrijf.

Amazon heeft nog geen reactie gegeven op de aanklacht. Gebrek aan diversiteit op de hoofdkantoren van techbedrijven is volgens kenners gebruikelijk in de sector. In de magazijnen waar de pakketten voor de klant worden verpakt en verzonden is het personeelsbestand juist wel divers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com
AMAZON.COM INC. DL-,01

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Amazon.com 3.309,040 22 apr
    -52,980
    -1,58%
  2. AMAZON.COM INC. 2.769,500 22 apr
    -14,000
    -0,50%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare