Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

CNV: scheldt te veel verkregen toeslag frontliniewerker kwijt

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 win some... 1 maart 2021 07:45
  Piet Fortuin moet eerst even gaan nadenken of zoiets uitvoerbaar is. Het antwoord is nee. Hoe maak je onderscheid tussen de werknemer in de frontlinie die meer uren heeft gemaakt en andere werknemers die om andere redenen meer uren hebben gemaakt? Niet te doen. En als je alle mensen die een toeslag moeten terugbetalen gaat kwijtschelden, krijgen ook mensen die bijvoorbeeld hun inkomen anderszins te laag hebben ingeschat onterecht geld.


  Daarnaast zijn er vast ook veel frontliniewerkers die halverwege het jaar hun verwachte inkomen zelf al hebben aangepast bij de belastingdienst. Wat moet worden terugbetaald, is dan al verrekend met de toeslagen van de rest van het jaar. En wat te doen met mensen die vanwege slechte ervaringen met terugbetalen de toeslagen pas achteraf aanvragen?

  Wat de vakbond zou moeten doen is een pleidooi houden voor het grotendeels afschaffen van het toeslagenstelsel in combinatie met aanpassing van het belastingstelsel. Aangeven dat door de toeslagen meer werken financieel wordt afgestraft in plaats van beloond. Met die insteek vind je ook bij de VVD genoeg medestanders
 2. barondehuile 1 maart 2021 12:57
  Wat een onzin. Men heeft te veel gedeclareerd, want men heeft het overwerk niet in beschouwing genomen. Wellicht bewust, soort diefstal. Dat moet uiteraard terugbetaald worden. Wat een onrealistische idioten toch bij het CNV. Ik ben voor hulp aan degenen die het nodig hebben, maar als men dan toch de kluit belazerd, dan moet dat gecorrigeerd worden.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links