Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Coronacrisis helpt PostNL aan hogere jaarwinst'

'Coronacrisis helpt PostNL aan hogere jaarwinst'

DEN HAAG (ANP) - PostNL presenteert maandag de jaarcijfers over coronajaar 2020. Waarschijnlijk is zowel de omzet als de winst flink toegenomen. Doordat veel mensen vorig jaar aan huis gekluisterd waren vanwege de viruspandemie heeft internetshoppen een vlucht genomen, en daardoor had PostNL veel meer pakketjes om te bezorgen.

Het bedrijf heeft in januari zelf al naar buiten gebracht dat er vorig jaar een recordaantal van 337 miljoen pakketten is afgeleverd. Vooral na het ingaan van de tweede lockdown, wat samenviel met de kerstperiode, was het "uitzonderlijk druk". In de slotperiode van het jaar werden er ook aanzienlijk meer kaarten verstuurd, vandaar dat de financiële verwachtingen ook bij het bedrijf zelf hooggespannen waren.

Bij dit soort "uitzonderlijke resultaten" hoorde volgens topvrouw Herna Verhagen ook een "uitzonderlijke erkenning" van het harde werk van alle medewerkers afgelopen jaar. De winstuitkering werd daarom verhoogd en ook kregen medewerkers van onderaannemers op het gebied van sorteren en bezorgen een bonus. Verder kondigde PostNL aan het betalen van dividend aan de aandeelhouders te hervatten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke 4,587 07 mei
+0,057
+1,26%
 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare