Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer dan half miljard aan loonsteun overgemaakt in nieuwe ronde

DEN HAAG (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV heeft de afgelopen twee weken al meer dan een half miljard euro (544 miljoen) aan loonsteun uitbetaald aan werkgevers. De nieuwe ronde loonsubsidie NOW is sinds 15 februari open. Van de 45.000 ontvangen aanvragen, zijn inmiddels 34.000 goedgekeurd, meldt het UWV. Die bedrijven hebben samen zo'n 524.000 mensen in dienst.

Werkgevers die drie maanden achter elkaar gemiddeld een omzetverlies van meer dan 20 procent verwachten, kunnen tot 14 maart 'NOW 4.0' aanvragen. Het gaat om subsidie in de maanden januari, februari en maart. Afhankelijk van het omzetverlies, vergoedt het kabinet maximaal 85 procent van de loonkosten. Zo kunnen bedrijven hun werknemers blijven doorbetalen.

De NOW is een van de belangrijkste onderdelen van de steunpakketten die het kabinet in het leven heeft geroepen wegens de coronacrisis. Door de coronamaatregelen moeten veel bedrijven hun deuren sluiten, of lopen ze een groot deel van hun omzet mis.

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 MOEdig Voorwaarts 26 februari 2021 17:56
    quote:

    Rowi62 schreef op 26 februari 2021 17:02:


    En leest iemand wat over hoe ze dat terug gaan krijgen in de verkiezingsprogrammas ? Nee natuurlojk niet, gewoon doorgaan met milieu dingetjes waarvoor echter geen geld meer zal zijn. Of lenen we zo 100% van het BNP ?


    Via de ECB zitten we toch vastgeklonken aan landen die er nog een veel groter potje van maken, dus gewoon pompen lijkt het devies. Uiteindelijk verdampen die schulden toch, doordat de ECB ze doorstreept, door inflatie of een combinatie van beide. Nu zijn sommigen er tenminste nog mee geholpen;-)

8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare