Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Speelgoedmaker Hasbro maakt Mr. Potato Head genderneutraal

PAWTUCKET (ANP/BLOOMBERG) - Speelgoedfabrikant Hasbro gaat het speeltje Mr. Potato Head ook genderneutraal maken. Het speelgoed in de vorm van een plastic aardappel waar allerlei losse onderdelen zoals een neus, oren, ogen, een bril en een snor in kan steken, verliest dan ook zijn aanspreektitel en gaat verder als Potato Head door het leven. Het speeltje is bekend van de filmreeks Toy Story waarin het, in de vorm van een echtpaar, een belangrijke bijrol heeft.

De stap betekent niet dat de het bedrijf geen mannelijke en vrouwelijke Potato Heads meer gaat verkopen. Er komt wel een familieset met twee volwassen aardappels en één baby-aardappel. Daarbij krijgen de aardappels 42 accessoires waarmee kinderen zelf kunnen bepalen tot welk geslacht de ouders behoren.

Hasbro maakt Mr. Potato Head al sinds 1952 en heeft al eerder aanpassingen gedaan. Tot 1987 had de plastic aardappel een pijp als accessoire, maar die werd geschrapt om roken niet aan te moedigen. In 1992 paste Hasbro het levensverhaal van Mr. Potato Head aan. Toen kreeg de plastic aardappel een actievere levensstijl aangemeten en werd de Engelse term 'couch potato' geschrapt, waarmee iemand wordt bedoeld die het grootste deel van zijn tijd op de bank hangt.

Duurzaam

Hasbro gaat Potato Head ook op duurzamere wijze produceren. De aardappel wordt van plastic op plantaardige basis gemaakt en ook krijgt het speeltje minder plastic in de verpakking.

Speelgoedmakers proberen de laatste jaren een groter publiek aan te spreken. Zo zag Hasbro's concurrent Mattel de verkopen van zijn Barbie-poppen stijgen toen het modellen met verschillende huidskleuren en lichaamstypes op de markt bracht. Hasbro liet weten dat de veranderingen ingegeven zijn omdat consumenten hun waarden willen herkennen in het speelgoed dat ze aan hun kinderen geven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Hasbro

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Just lucky 25 februari 2021 20:50
  quote:

  Vocht schreef op 25 februari 2021 20:04:


  Tja. Vermoeiend. Eigenlijk zou het mij niet moeten boeien of irriteren. Toch typ ik dit. Odekoeken, zoenen, potato head, Hongaarse paprikasaus... de lijst is eindeloos.
  Ik denk dat het grootste deel van de mensen zich ook aan dergelijk berichten ergert, ik walg er ook van. Zo, nu lekker een moorkop bij de koffie, oeps.....
 2. forum rang 4 andre68 25 februari 2021 20:57
  quote:

  Vocht schreef op 25 februari 2021 20:04:


  Tja. Vermoeiend. Eigenlijk zou het mij niet moeten boeien of irriteren. Toch typ ik dit. Odekoeken, zoenen, potato head, Hongaarse paprikasaus... de lijst is eindeloos.
  Hongaarse paprika saus....heel lekker bij rondtrekkendemensen-schnitzels.
 3. forum rang 7 Makita 25 februari 2021 22:03
  SouthPark heeft hier een mooie aflevering over. Mannen worden daar op een planeet alleen nog in gevangenschap gehouden (door vrouwen) om dagelijks hun ‘zaad’ te melken. En ze moeten slechte grappen schrijven, want humor is blijkbaar ook schaars bij vrouwen.

  De wereld is gek geworden. Kwestie van tijd dat de eerste ouders door hun eigen kinderen worden aangeklaagd omdat ze de kinderkamer roze of blauw hebben geverfd in hun jeugd.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Hasbro 91,030 18 jun
-0,810
-0,88%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links