Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hoop op herstel zichtbaar op Amsterdamse beurs

Hoop op herstel zichtbaar op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Bedrijven die veel last hebben van de coronacrisis bepaalden donderdag de stemming op de Amsterdamse aandelenbeurs. Onder meer winkelvastgoedfondsen Unibail-Rodamco-Westfield (URW), Eurocommercial Properties en Wereldhave hoorden bij de grootste stijgers, net als luchtvaartconcern Air France-KLM. Beleggers lieten daarmee zien dat ze vertrouwen hebben in een sterk herstel en een spoedig einde van de coronacrisis.

De AEX-index raakte desondanks wel zijn eerdere winst kwijt en eindigde een fractie lager op 664,48 punten. Onder meer de daling van betalingsdienstverlener Adyen (min 2 procent) en bierbrouwer Heineken (min 1,7 procent) drukte op de hoofdindex aan het Damrak. URW kreeg er 3,5 procent bij en was daarmee de koploper. Ook dataleverancier Wolters Kluwer steeg flink, met 2,6 procent.

De MidKap hield nog wel winst vast en ging 0,6 procent omhoog tot 991,61 punten. Hier behoorden Eurocommercial Properties (plus 2,2 procent) en Air France-KLM (plus 1,9 procent) bij de grootste stijgers. Industrieel dienstverlener Aalberts was na het openen van de boeken met een min van 1,5 procent de hekkensluiter bij de middelgrote bedrijven.

AMG

Metalenspecialist AMG steeg 7,8 procent bij de kleinere bedrijven. De gestegen vraag naar lithium dat in accu's voor onder meer elektrische auto's wordt gebruikt, deed het bedrijf goed.

Buiten Nederland doken de beurzen ook in de slotfase in de min. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 0,7 procent in. AB InBev zakte in Brussel 6,2 procent. De grootste bierbrouwer ter wereld voelde de coronacrisis behoorlijk in zijn resultaten. Door de lockdowns en de sluiting van de horeca zag het bedrijf de verkoopvolumes dalen, net als de omzet en winst. De eigenaar van biermerken als Jupiler, Leffe, Stella Artois en Hoegaarden verwacht dat dit jaar wel sprake zal zijn van herstel.

Bayer

Chemieconcern Bayer zakte in Frankfurt 6,4 procent. Het Duitse chemieconcern leed in 2020 een verlies van 10,5 miljard euro. Het megaverlies is het gevolg van de miljardenschikkingen voor Amerikaanse schadeclaims rond onkruidverdelger Roundup, die kankerverwekkend zou zijn.

De euro klom tot 1,2228 dollar, van 1,2136 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 63,47 dollar. Brentolie werd een fractie goedkoper op 67,01 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Wazza 25 februari 2021 19:27
  quote:

  Jopieklaploper schreef op 25 februari 2021 19:23:


  Binnen 8 weken tikt de AEX voor de eerste keer weer de 1000 punten aan. Het gaat prima met de economie ondanks den krach corona.


  Laat me niet lachen. Krijg je niet mee wat nu op de beurs gebeurt? Rentes gaan als een raket omhoog, inflatie ligt op de loer, techaandelen die nooit eerder zo duur waren. De techbubbel lijkt geknapt te zijn. Alle signalen staan op rood. Ik heb lange tijd bijna volledig in tech gezeten. Sinds 2 maanden geleden ben ik beetje bij beetje wat meer balans gaan aanbrengen in groei en waarde. Ik heb nog steeds tech, maar daar heb ik bijvoorbeeld ABN, ASR en Danone tegenover staan. Ik ben héél blij dat ik die aandelen de afgelopen 2 weken in portefeuille had. Anders was het echt een bloedbad geweest.
 2. Knarf 25 februari 2021 19:28
  Ik kop voor morgen: "hoop op herstel lijkt ijdele hoop" .
  Wat een nonsens wordt er toch geschreven. Basic Fit staat hoger dan pre corona en Fried Air-KLM klimt ook alweer de laatste dagen. Beide bedrijven hebben een zwaar verlies geleden en ook dit jaar wordt het niet groen. Maar zolang iedereen maar kakelt over hoe goed het gaat als alles weer open is....ik denk dat heel veel mensen toch wel de hand op de knip houden als ze onzeker zijn over hun baan. Go away before May...
 3. forum rang 4 Ger1948 25 februari 2021 21:49
  Hoop op herstel.....terwijl de koersen torenhoog staan. Hoezo ontslagen, water tot aan de lippen, bijna faillissementen, of hoe triest het ook elke dag wordt voorgeschoteld in allerlei praatprogramma's, aan de koersontwikkeling op de beurzen is het niet te merken. Hosanna, Hosanna.
  Liegebeesten in al die praatprogramma's. Het gaat voortreffelijk. Stel je voor wat er gebeurt als iedereen weer positief is. Staan we dan ein van het jaar op AEX 1000 punten?
  Rare wereld.....
 4. forum rang 6 beleggertje2020 25 februari 2021 22:05
  Tja, ik had al een heel groot vermoeden in de afgelopen week dat de top in de nasdaq wel gezet was. KW-verhoudingen zijn gewoon veel en veels te hoog opgelopen , zelfs als alle verwachtingen van de expanderende tech's uitkomen en de toekomstige nieuwe prachtige winst/aandeel gehaald wordt is de KW-verhouding nog veels te hoog . Daarbij renteverhogingen in de USA opgeteld (+1,5 % is al teveel) en het hek is van de dam. Nog efkes en beer gaat gruwelijk los . De corona-beerput gaat m.i gruwelijk open, denk dit jaar nog !
 5. forum rang 4 guusje 25 februari 2021 22:45
  quote:

  drooglegging schreef op 25 februari 2021 21:40:


  Het tech uitruimen zet door, Nasdaq bijna -4%, oude economie, met RDS voorop, gaat weer terugkomen.

  Ik blijf erbij, Ayden -600 euro, ASML -150 euro, het was een jarenlange echt Bull Run met doldwaze stieren, de stofwolken zullen wegtrekken...

  Fantastische cijfers Asmi en Besi zelfs vooruitzichten 2021 meer dan goed daar ligt het niet aan.
 6. forum rang 5 moneypocket 25 februari 2021 23:16
  quote:

  Wazza schreef op 25 februari 2021 19:27:


  [...]

  Laat me niet lachen. Krijg je niet mee wat nu op de beurs gebeurt? Rentes gaan als een raket omhoog, inflatie ligt op de loer, techaandelen die nooit eerder zo duur waren. De techbubbel lijkt geknapt te zijn. Alle signalen staan op rood. Ik heb lange tijd bijna volledig in tech gezeten. Sinds 2 maanden geleden ben ik beetje bij beetje wat meer balans gaan aanbrengen in groei en waarde. Ik heb nog steeds tech, maar daar heb ik bijvoorbeeld ABN, ASR en Danone tegenover staan. Ik ben héél blij dat ik die aandelen de afgelopen 2 weken in portefeuille had. Anders was het echt een bloedbad geweest.


  Indien de rente in Europa omhoog gaat zijn een aantal zuid-europese landen sowieso het haasje. Griekenland, Italie staan dan met de rug tegen de muur! De ECB zal zolang ze kunnen alle middelen gebruiken om de inflatie te beteugelen.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX 712,94 22 apr
0,00
0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare