Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Yellen: rijke landen moeten arme landen aan vaccins helpen

WASHINGTON (ANP/AFP) - Regeringen van rijkere landen moeten armere landen helpen toegang te krijgen tot vaccins om de coronapandemie te stoppen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen gezegd in een brief aan de leden van de G20, een groep rijke industrielanden.

Bij alle inspanningen om de wereldeconomie weer op de weg van herstel te krijgen, is het volgens de bewindsvrouw allereerst belangrijk dat het virus een halt wordt toegeroepen. "Een snel en echt wereldwijd vaccinatieprogramma is de sterkste stimulans die we de wereldeconomie kunnen geven", benadrukt ze. ?

Volgens Yellen is het daarnaast belangrijk dat overheden doorgaan met de steunmaatregelen voor hun eigen economieën. Op die manier wordt een soort overbrugging geregeld om landen door de coronacrisis te helpen. Het vroegere hoofd van de Amerikaanse centrale bank waarschuwt dat landen hun steunbeleid niet te vroeg moeten stopzetten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 25 februari 2021 18:43
    Er is nauwelijks Corona in arme landen. Ze hebben niet eens ramen in de huizen, altijd ventilatie. Ze worden ook niet oud, dus risico leeftijden zijn er vrijwel niet. Er zijn enorm veel andere virussen waar ze meer last van hebben. Ophouden met die onzin, ga liever ons vaccineren zodat we geld kunnen verdienen om aan die arme sloebers te geven.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links