Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wereldhandel weer hoger dan voor coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - De wereldwijde handel is volledig hersteld van de gevolgen van de coronacrisis en ligt zelfs hoger dan voor de virusuitbraak. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) op basis van zijn Wereldhandelsmonitor.

Volgens het CPB nam de wereldhandel in december met 0,6 procent toe vergeleken met november en wordt daarmee het niveau van begin 2020 overtroffen. Het verlies door corona in het eerste halfjaar is goedgemaakt met een groei van 1,3 procent over heel 2020. In het vierde kwartaal van 2020 was de groei 4 procent.

De groei in december werd met name ondersteund door de uitvoer van geavanceerde economieën. Daarbij vallen met name de Verenigde Staten op, met een toename van 3,3 procent, en de invoer van opkomende economieën. Opvallend is dat China in december minder heeft ingevoerd en uitgevoerd, wat in lange tijd niet is voorgekomen.

De industriële productie steeg in december met 1,3 procent ten opzichte van november. Daarmee is ook de industriële productie terug op het niveau van begin 2020, aldus het CPB.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Ger1948 25 februari 2021 13:33
    Stel je voor; zodra corona voorbij is wat er dan gebeurt? Het kan niet anders dan dat de bomen dan voorbij de hemel groeien. Nu klaagt iedereen stern en been, faillissementen dreigen, het hoofd amper boven water te houden, hoe kan het dan dat we zulke fantastische cijfers zien??? Ergens klopt er iets niet.....en dat is een gevaarlijke ontwikkeling.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare