Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Deel productie Tesla-fabriek Californië tijdelijk stilgelegd'

'Deel productie Tesla-fabriek Californië tijdelijk stilgelegd'

FREMONT (ANP/RTR) - Een deel van de productie bij de grote autofabriek van Tesla in het Californische Fremont is tijdelijk stilgelegd. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg gaat het om een productielijn voor de Tesla Model 3 die daar wordt gebouwd.

Tesla heeft werknemers aan die assemblagelijn medegedeeld dat de productie tot 7 maart is stopgezet. De jaarlijkse productiecapaciteit bij de fabriek in Fremont ligt op 500.000 elektrische auto's van de Model 3 en de Model Y.

Mogelijk heeft de productiestop te maken met een gebrek aan chips, waarmee de gehele auto-industrie momenteel kampt. Tesla had al gewaarschuwd dat dit mogelijk gevolgen zou hebben. Ook andere grote autobouwers zoals General Motors (GM), Volkswagen en Toyota Motor hebben productie tijdelijk onderbroken vanwege het chiptekort.

Joe Biden

De Amerikaanse president Joe Biden zei woensdag nog dat hij 37 miljard dollar wil uittrekken om de chipsector in de Verenigde Staten te stimuleren om zo het chiptekort tegen te gaan. Het tekort aan halfgeleiders in de auto-industrie heeft voor onrust gezorgd in het Witte Huis en bij leden van het Congres. Biden wil nu snel werk maken van het aanpakken van het probleem in samenwerking met chipbedrijven.

Chipbedrijven hebben door de coronapandemie moeite om voldoende chips te leveren aan autofabrikanten. De problemen zijn volgens kenners ontstaan door de sterke vraag naar chips voor bijvoorbeeld smartphones, laptops en spelcomputers, omdat veel mensen thuis moeten blijven vanwege de virusuitbraak.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Tesla

871,181 08 aug
+6,661 +0,77%
Premium

Tesla onderweg naar recordresultaten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links