Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vraag naar uitzendkrachten trekt aan

Vraag naar uitzendkrachten trekt aan

AMSTERDAM (ANP) - De vraag naar uitzendkrachten is in januari behoorlijk aangetrokken. Volgens uitzendbrancheorganisatie ABU heeft dat onder meer te maken met meer vraag naar uitzendkrachten in GGD-teststraten voor corona, maar ook naar callcentermedewerkers.

ABU zei dat tussen 1 en 31 januari het aantal uitzenduren met 12 procent steeg in vergelijking met vorig jaar. De omzet nam daarbij met 16 procent toe. Met name in de administratieve sector was meer werk voor uitzendkrachten, met dus GGD-onderzoek en callcenters. Ook in de industrie en technische sector ging de vraag omhoog.

Uitzender Randstad stelt in een rapport dat bedrijven meer gebruikmaken van tijdelijke arbeidscontracten omdat ze dan flexibeler zijn bij aanpassingen van het personeelsbestand. Het bedrijf zei eerder deze maand al dat de activiteiten inmiddels weer terug zijn op het niveau van voor de coronacrisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Lepre Chaun 23 februari 2021 11:29
  Goed voor Randstad.
  Waarom daalt Randstad???

  Het kabinet maakt vanavond waarschijnlijk bekend dat álle contactberoepen, zoals kappers en rij-instructeurs, weer aan de slag kunnen. Ook is het de bedoeling dat de middelbare scholen en het MBO weer gedeeltelijk open gaan.

  Ook krijgen de winkeliers meer ruimte: door winkelen op afspraak mogelijk te maken.
 2. forum rang 5 Nel 23 februari 2021 11:47
  Administratieve sector: het aantal uren steeg met 29% en de omzet is gestegen met 29% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  •Industriële sector: het aantal uren steeg met 3% en de omzet steeg met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  •Technische sector: het aantal uren steeg met 8% en de omzet steeg met 13% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar

  zullen beleggers de switch vanuit Tech naar de uitzenders maken?
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RANDSTAD NV 62,640 13 apr
+0,500
+0,80%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare